Spider-Man 3 (2007)

Next summer, the greatest battle lies... within.

Reviews (4)

Glennekeeeee

Avatar

Best raar dat deze film zo laag scoort maar misschien is dat te wijten aan de hype die er was ontstaan na deel 1 en 2 die voor velen toch zeer sterk waren. Want als je de film nu zou herbekijken zal je merken dat dit eigenlijk perfect een film is die in het MCU zou kunnen postvatten. Alle elementen (zwak neergezette badguys, visueel sterke actie, romantisch onderonsje, easter eggs, etc...) van een hedendaagse Marvel-film komt op dezelfde manier ook in deze film aan bod. De film verraste me wel. Ik dacht altijd dat Man Of Steel revolutionair was in het gebied van actie visueel naar een hoger level te brengen maar eigenlijk deed Spider-man 3 al een deel daarvan aangezien je daar ook luchtgevechten krijgt waar je rond word gevlogen etc. Jammer genoeg, en dat is toch best opvallend aan de spider-man serie van Raimi, zijn de effects ook hier al vaak gedateerd. Franco's Goblin-gevechten zien er maar zwak uit, Sandman is ook niet echt sterk qua effects en Venom, misschien was het visuele van Venom nog het beste aan het karakter in deze film. We zien hier ook Gwen Stacy opduiken maar in dit universum is het een heel ander, simpel, karakter dan in de Amazing-serie. Velen zeggen dat Venom niet véél aandacht heeft gehad. nuja, de uiteindelijke versie niet maar anderzijds draaide de hele film erond en mensen zeiden dat hij dood was. klopt ook niet want dr connors heeft nog maar dat boeit nu eigenlijk niet meer :p . De film zit boordevol actie én nadat ik mij ontdaan had van het feit dat de effects niet meer top zijn kon ik echt wel genieten van de actie én de gehele film op zich. te veel badguys vond ik niet want sandman merk je vooral in het eerste deel, de goblin heeft eigenlijk maar 1 actiescène buiten even in de finale en venom word geleidelijk gebracht. De finale is heerlijk en rond de trilogie goed af. Maar eigenlijk hebben ze er goed aan gedaan die serie stop te zetten want alles leek ook gewoon afgerond.

Kort:
Spider-man 3 is anno 2015 een film die gewoon perfect in het MCU zou passen en daar zeker niet kwalitatief voor moet onderdoen. heerlijke actie, goed verhaal dat de trilogie mooi afrond en een iets duistere toon. Staat voor mij toch op gelijke voet met de andere 2 films

Frietgezicht

Avatar

Stukje beter dan het 1ste deel en gelijkwaardig aan het 2e deel.
Geen geweldige film maar dat zijn ze alle 3 niet omdat het een matige reeks is maar deze richt zich op actie en dat is beter dan al dat romantische gezeur met matige dialogen en acteurs.
Het einde is net als in deel 1 en 2 weer MJ die gevangen genomen is door de badguy(gaap) en Venom is belachelijk neergezet(al iemand That 70's Show kijkt had je toch nooit verwacht dat Eric Venom kon spelen,hoe komen ze erop????)
Sandman ziet er prachtig uit maar zijn persoonlijkheid is slaapwekkend slecht.
Ben toch blij dat dit de laatste was in de reeks,de films hebben amper emotie of spanning kunnen opwekken en er zijn al zat karakters uit het Spider-Man universum verpest in deze reeks.

De film is popcorn-vermaak,meer niet,en daarom een voldoende.

RyanD

Avatar

Ondanks het feit dat superheldenfilms puur gekeken worden voor de actiescenes en de visuele effecten, probeert deze derde spider-manfilm ook een verhaal te vertellen. Wat de film helaas niet ten goede komt. Er lopen teveel verhaallijnen door elkaar en ook het aantal vijanden ( drie weltestaan!) is veel te groot, waardoor je dus flink gaat knippen en plakken. Dit zie je ook terug in de film waar van de hak op de tak wordt gesprongen.
De transformatie van vriendelijke Peter Parker naar de arrogate, gemene Peter Parker is wel een hoogtepunt van de film.
Helaas is het gevecht met Eddie Brock (Venom) wat beperkt. Daar zouden de stripfans van spider-man denk ik wel meer van hebben willen zien. Voor de rest prima wegkijkfilmpje voor de zaterdagavond.

Steve-O

Avatar

Wow blockbuster zeker!!! Supergaaf, maar die dansscène, Venom (die trouwens mijn favourite antiheld is) die gewoon in de film is gepropt, en Harry Osborn/New Goblin. Ik kan die Osborns/Goblins niet meer uitstaan! Hoe had deze film beter kunnen zijn: Harry dood laten gaan toen hij in het ziekenhuis belande, Venom's eerste shot als eind gebruiken, ik weet het enorme cliffhanger maar wel beter dan wat het geworden is! En Sam Raimy alle zeggenschap laten hebben!