The Bourne Ultimatum (2007)

This Summer Jason Bourne Comes Home

Reviews (3)

Kabol

Avatar

Deze Jason Bourne-serie is altijd goed. Maar ik probeerde een review voor een andere film te schrijven. Ik snap dus echt niet hoe ik hier terecht kom en wissen lukt me niet. Sorry.
Nu blijkt dat ik ook nog 200 woorden moet schrijven want ik kom anders op geen enkele manier uit deze pagina weg..... Krijg steeds de melding dat ik een review van 200 woorden moet schrijven. Welnu... ik hoop dan maar dat er een webredacteur is die deze hele review weg kan halen. Het schrijven van een review van tenminste 200 woorden, anders kom je dus niet uit deze pagina weg, over een film die ik niet eens gezien heb - ja, dat is toch wel een lastige. Gelukkig heb ik de vorige twee delen wel gezien maar ik voel toch niet de behoefte om nu te gaan fantaseren over deze ongetwijfeld grandioze film.

Glennekeeeee

Avatar

De Bourne trilogie staat als een huis. Misschien wel na Lord of the rings de beste trilogie van de 21e eeuw. Vele films hebben jaren na uitkomen kunnen lenen uit deze serie (kijk maar naar Craigs Bond) en dat is terecht ook. Bourne is een actiester die terwijl ook een gewoon persoon blijft. Deze perfecte balans is nog niet veel ge-evenaart anno 2015.

Het derde deel is dan ook een schitterende apotheose die van begin tot eind voor spanning zorgt met vooral unieke langgerekte actiescènes in verschillende steden. We hebben een schitterende tijd in een station, een heerlijke achtervolging in Tanger en de finale is om duimen en vingers van af te lekken.
De shaky cam is wel niet altijd doeltreffend al is Greengrass wel éen van de weinigen die dit gebruikt het best kan neerzetten.
Toch is er ook 1 minpuntje: ondanks geen moment verveling is het verhaal wat aan de flauwe kant en is het tot aan de finale ietwat leeg waarin de ontrafelingen schaars zijn. Het doet niets af aan het entertainment gehalte. Maar in een slotakkoord zou het niet allemaal in de laatste minuten mogen gelegd worden.

9/10

Tarkus

Avatar

Met deze film heb ik ze alle drie weer eens bekeken. Ik blijf uiteraard bij mijn vorige recensie, superfilmen zijn dit.
Ondertussen is er steeds meer sprake van een 4de deel, als dat net zo'n goed scenario heeft als deze 3 filmen, dan mogen ze voor mijn part er gerust aan beginnen.

Commentaar 2008:

Prima vervolg op beide eerste delen.
Knappe actiescenes, vele achtervolgingen en een uitstekende Matt Damon als Jason Bourne.
Ook David Strathairn is weer subliem als de obligate foute CIA baas.
Voor velen zal het verhaal misschien wat onduidelijk overkomen, en dat is niet meer dan normaal, zeker als je beide eerste delen niet hebt gezien zal het zeer moeilijk zijn om volgen.
Een kleine raad, als het een hele tijd geleden is dat je beide eerste filmen niet hebt gezien, of ze sowieso niet hebt gezien, kijk dan eerst eens opnieuw naar die beide, ook zeer goed filmen, het zal het je een stuk makkelijker maken om alles te begrijpen.
Het zou ook het laatste deel zijn deze prent, maar als je dan het einde ziet... tja, alles is dan nog mogelijk....
Voor de actieliefhebbers is dit een aanrader die voorbij vliegt door de snelle opeenvolging van achtervolgingsscènes.