The Brave One (2007)

How many wrongs to make it right?

Reviews (3)

Tarkus

Avatar

Opnieuw bekeken samen met vriendin, ook voor haar was dit een uitstekende film.
Spannend verhaal, goed geacteerd.
Verder heb ik aan mijn eerste commentaar niets toe te voegen.

Commentaar 2008:
Puike thriller met een sublieme Jodie Foster (maar is ze dat niet altijd ?).
Ook Terence Howard is hier zeer goed.
Ik verwachtte veel van deze film en hij heeft me zeker niet teleurgesteld, spannend en veel actie, maar bij momenten ook zeer gewelddadig, maar dat past nu eenmaal in het verhaal.
Zoals steeds heeft Jodie Foster me weer eens weten te overtuigen van haar kunnen, een grootste actrice is ze al jaren en dat zal ze waarschijnlijk nog vele jaren zijn.

jaime91

Avatar

Deze film wordt nogal veel vergeleken met de mannelijke tegenhanger hiervan Death Sentence, in principe begrijp ik dat ook wel omdat beide hoofdpersonen ongeveer hetzelfde meemaken. In Death Sentence speelt Kevin Bacon een doorsnee man die gelukkig is in de liefde en met zijn gezin en van de een op de andere dag zijn zoon verliest die toevallig aanwezig is bij een overval door een bende. Hij neemt dan wraak en verliest zichzelf steeds meer in zijn wraakgevoelens. In deze film is dat Jodie Foster,ook een doorsnee vrouw, een radiopresentatrice dolgelukkig in de liefde die opeens wordt geconfronteerd met zinloos geweld zelf ook slachtoffer wordt en hierbij haar geliefde verliest. Ook zij ziet geen andere uitweg dan wraak te nemen op de bende die dit veroorzaakt heeft en ook zij verliest het vertrouwen in het recht en verandert steeds meer in de donkere persoon die wij denk ik allemaal in ons hebben zitten en neemt wraak.

Tot zover grotendeels de vergelijking want voor de rest is deze film totaal anders en naar mijn mening veel beter dan Death Sentence. Death Sentence is namelijk meer actiegericht dan deze film en vertelt het verhaal van slachtoffer zijn minder dan deze film. Oke in Death Sentence is Bacon ook niet echt een slachtoffer,hij moet vooral dealen met het verlies en juist dat vind ik in deze film ook beter. Je ziet hier niet alleen hoe het is om na zo een gruwelijke gebeurtenis te dealen met het verlies van iemand waarvan je zielsveel hield je ziet ook de angst om voor het eerst weer de straat op te gaan,het vreselijke gevoel dat je hebt als je voor de 1ste keer een trekker over haalt en iemand daarmee vermoord.Ook moord zij in eerste instantie niet uit wraakgevoelens maar uit angst.

Ontzettend goed en mooi gedaan en vooral fantastisch geacteerd. Terence Howard is ook top als agent die de zaak onderzoekt maar Jodie Foster steelt toch wel echt de show. Wat ik overigens ook zo goed vind is dat deze film 2 uurtjes duurt en je verwacht dat het eerste halfuur of de 1ste drie kwartier gereserveerd zijn voor de introductie van het koppel nou nee dus de film gaat meteen van start en in 10 minuten weet de regisseur al meteen op de juiste manier de 2 personages neer te zetten en je gaat ook al meteen om ze geven. En als die gruwelijk gebeurtenis dan volgt na precies 10 minuten grijpt het je meteen aan en heb je ook meteen ontzettend te doen met het personage van Foster en heb je althans dat had ik dan ontzettend veel begrip voor haar acties. Iedereen heeft namelijk die donkere kant in zich zitten en iedereen is over dat randje te duwen dat je geen uitweg meer ziet en alleen maar wraak en gerechtigheid wil. En dat verteld deze film ontzettend goed!

''New York de veiligste stad ter wereld,maar het is vreselijk om bang te zijn voor je geliefde stad.Om een straathoek te zien die je zo goed kende en bang te zijn voor de schaduw.Een bekende trap te zien maar niet omhoog te durven.Ik heb nooit begrepen hoe mensen met angst leven.Vrouwen die niet alleen naar huis durven..mensen die bang zijn voor wit poeder in hun brievenbus...voor duisternis en nacht.Mensen die bang zijn voor mensen.Ik dacht altijd dat angst iets was van anderen.Zwakkere mensen.Het raakte mij nooit.Maar toen opeens wel.En als het je treft dan weet je dat 't er altijd al was.. dat het wachtte onder het oppervlak van alles wat je liefhad.En je krijgt kippenvel...en je hart wordt zwaar en je kijkt naar de persoon die je ooit was toen je daar liep... en je vraagt je af...of je haar ooit weer wordt.''

Erica Bain (Jodie Foster).

major malfunction

Avatar

Prima te doen deze film!
Hoewel het thema - wraak - de film hier en daar wel wat voorspelbaar maakt heeft dit mij totaal niet gestoord. Bovendien is het acteerwerk erg goed, de verhaallijnen zijn zorgvuldig uit gewerkt en alles is erg mooi gefilmd. Tsja, wat zal ik er verder van zeggen? Ik zal niet teveel verklappen maar binnen het genre is dit echt wel een van de betere films. Van mij krijgt hij een dikke 7+.