Doom

Doom (2005)

No one gets out alive.

Reviews (6)

ScatyFan

Avatar

Ik heb hem gekeken maari snap nie waarom dit een afrader.
Het enigste wat ik fake en slap vond over komen was bij begin (dat iedereen daar ging vluchten en een nood oproep deed.
Veder was hij erg goed inelkaar gezet en de moeite waard om te kijken als je van actie houdt.
Eng was deze film totaal niet en je moet hem niet gaan kijken als een enge film maar gewoon als een leuke actie film.
Ik vond het ook erg lache dat ze er ook een oneperson scene hebben toegevoegd. Maar het was misschien beter geweest als ze dat hadden afgewisselt en niet ineens ergens in het einde bijna alleen onepersone scene.
Het gevecht bij het einde was helaas wel een beetje afgeraffelt, dat hadden ze wel iets spannender kunnen maken (Door de eindbaas bijvoorbeeld vaaker en langer met die geweer te laten schieten.)
Veder heb ik me wel prima vermaakt maar het kan wel beter. ;)

Tarkus

Avatar

Heb deze film ondertussen in m'n bezit en bijgevolg eens opnieuw bekeken.
Ik blijf bij m'n vorige recensie, niets aan toe te voegen dus.

Commentaar 2006:
Deze film moet het hebben van de special effects, actie en horror.
Het verhaal op zich stelt niet veel voor.
Wel zijn The Rock, Karl Urban, Rosamund Pike en enkele van de andere, tamelijk onbekende, acteurs wel goed in hun rol.
Kortom een actiefilm die goed is zonder meer.

GiLuX

Avatar

Was fan van het spel.. en als je uit gaat van het spel dan is het inderdaad goed gedaan.

en dan heb ik het over uren lang:"deur door, monsters schieten, gangetje door, momster schieten etc etc.."

nu moet er bij gezegd worden dat het spel DOOM eigenlijk niets anders was dan een demo product om de nieuwste grafische engine van 'ID' te showen.

dat de game zelfs enig succes had was dan ook niet aan de verhaal lijn te danken maar puur aan de mooie graphics.

goed , de film zelf,
de first person scene was redelijk herkenbaar maar cheesy.. enige wat ik uitriep was: heej.. firts person.. lachen! (vriendin naast me kijkt me verschrikt en onbegrijpend aan).. en 3 seconden later: ohnee. toch niet. (vriendin kijkt bezorgd..)

ook erg herkenbaar het stukje met dat rolstoel monster, 1 op 1 overgenomen uit de alpha demo van de game.

hoe dan ook... leuk voor de kenners van de game ( BFG!, sarge, carmack) maar voor de niet kenners kan ik me voorstellen dat het erg leek op het concept van de 'film' resident evil.

maw, een zombie film waar eigenlijk best wel meer van gemaakt had kunnen worden.

had vroeger niets met zombie films, nu vind ik de meeste zombiefilms steen goed, al was het maar dat het hele concept zo hilarisch is dat het menig serieus bedoelde lachfilm in het zand laat bijten.

als je zombie films ok vindt is dit wel te rpuimen nog, zo niet, laat maar liggen.

Quistnix

Avatar

Ik kon zelf moeilijk met iets komen toen ik de film nog niet gezien had. Nu heb ik hem wel gezien en kan ik dus ook wat inhoudelijk commentaar geven.

En aan de andere kant, hoe moeilijk kan het zijn om te zorgen dat een stukje tekst van 3 zinnen minder dan 3 fouten bevat?

Over de film zelf:
Het verhaal is, zoals te verwachten valt, minimaal en dient enkel als kapstok voor de actie en een incidenteel schrikeffect. Die actie komt wat laat op gang, en de actiescenes zijn vaak ook wat kort en weinig meeslepend. Het allerlaatste gevecht van de film zou ik zelfs tenenkrommend slecht kunnen noemen en blaast met zijn stupiditeit een groot deel van de krediet die de film ondanks alle minpunten heeft opgebouwd weer weg. Oké, ik sta tegenover een man met meer ervaring, een hogere rang en meer spierkracht die muteert in een supersterk supersnel superintelligent wezen, en ik heb een fors vuurwapen in mijn hand. Laat ik het vuurwapen weggooien en het met de blote vuist tegen hem opnemen.

Ondanks alle negatieve punten liet deze film geen echt slechte indruk bij mij achter. De acteerprestaties zijn goed genoeg om niet te storen, en meer heeft een film van dit genre niet nodig. Het personage van The Rock blijkt ook iets anders uit te draaien dan verwacht, en de film bevatte nog een paar aangename verrassingen. Bovendien varieerde het design van de monsters tussen de "degelijk" en "behoorlijk goed".

De grootste redding van deze film was echter het stuk "first person" actie. Met name door het uitstekende tempo van deze scene is hij spannend, lekker vlot, intens en toch nog overzichtelijk en goed te volgen. Als er een punt uit deze film van mij gekopiëerd en uitgebreid mag worden in andere films is dat toch zeker de first-person actie.

Ondanks het goede gevoel waarmee de film me achterliet (geholpen door muziek van Nine Inch Nails in de aftiteling, hoewel dat toepasselijker was geweest bij een quake-film), kan ik deze film toch geen hoger cijfer dan een zes geven.

Puur in zijn genre bekeken is hij toch wel een mooie acht waard.

mr_unanimous

Avatar

Geen film voor in de bioscoop. Maar toch heb ik me er wel mee vermaakt.
Door de hele film zitten allemaal leuke hints naar het spel en dat vond ik wel grappig om te zien (bv: naam van dokter: Carmack - maker van Doom).
Ook het voorlaatste stuk was erg leuk gefilmd in "First Person Shooter-style" :P.

Voor een hoogstaand verhaal/personages/acteerprestaties is deze film niet de moeite waard, maar ik kon daar persoonlijk wel doorheen kijken. En de "subtiele" hints naar het spel waren leuk gedaan Smiley face.

Karras

Avatar

In de Tv / Bioscoop-trailer heb ik niet één aspect terug kunnen vinden dat enige belangstelling op zou kunnen wekken.

Ik heb hem nog niet gezien, maar ik denk dat ik nu al kan stellen dat het beter zou zijn geweest als men het subtieler had aangepakt.

Er zou best een beklemmende film van te maken zijn. Smalle, donkere gangen. Onbestemde, onplaatsbare geluiden. Een aantal goede acteurs, die niet alleen een handvat zijn voor het in beeld zijnde kanon.

Waarom laten ze mij het dan ook niet doen...