The Incredible Hulk

The Incredible Hulk (2008)

On June 13, get ready to unleash the beast.

Reviews (3)

Glennekeeeee

Avatar

Incredible hulk word voor de buitenwereld nog vaak aanzien als het (financieel) tegenvallend kneusje uit het nu succesvolle MCU.

Toch is deze hulk film geen slechte film, integendeel. we zien in enkele flashbacks de origine van de hulk uit dit mcu (geen link met de ang lee hulk dus) en gaan meteen over naar een bruce banner die al 5 jaar gevlucht is voor de generaal en al enkele maanden zonder 'incident' zich heeft kunnen handhaven in de sloppenwijken van brazilië. Door een stom ongeluk komt het bloed terecht in een drankje dat het uiteindelijk haalt tot een grappige cameo van Stan Lee. Vanaf dan begint de film in volle vaart met een schitterende achtervolgingscène in de sloppenwijken tot een dol gevecht aan het station. in die tussenstukken zien we eigenlijk amper dialogen maar vooral stilte of muziek waarin we bruce banner steeds zien worstelen met zijn verleden. op zich heeft een acteur als edward norton meer te bieden maar op zich werkte het wel als rustmomenten. Tim Roth als de beste militair die zichzelf steeds minder in de hand weet te houden is misschien wel éen van de beste badguys tot heden uit het MCU en William Hurt speelt de generaal misschien iets over the top maar al bij al werkt het niet echt storend. de finale is entertainend en geeft wat de kijker nog nodig had voor een tof einde.

Waarom is de film dan toch niet de kaskraker geworden als een iron man? een goede vraag... Misschien is edward norton niet dé bruce banner? ondanks een degelijke acteerprestatie vond ik hem soms ook niet echt passen in dat personage. Was het de hulk zelf? op zich zag die er wel goed uit maar het benaderde toch nog niet de kwaliteit die we in the avengers zagen...
het is een vraag die ik niet echt kan beantwoorden want voor mij is the incredible hulk een leuke hulk-film waar ze zeker verder op hadden kunnen gaan buiten veredelde cameo's in the avengers.

8/10

Secret1994goesFilm

Avatar

Goeie film en dat met maar 4x in the Hulk te veranderen
De acteur vond ik ook uitstekend
Ook was ik een beetje blij dat er niet veel aandacht ging naar de relatie van z'n vriendin met die Psygologe,Oké het is erg dat ze een ander heeft ,maar in zoiets had ik geen zin.
Het einde wou ik wel anders,maar wie ben ik ;P The Abomenation moest gewoon dood. Die was sterker dan de Hulk en dan laten ze hem nog leven...die gaat zich toch zowiezo terug tegen de Hulk keren
Maar verder zeer goede film.
En spijtig dat Norton niet meer the Hulk speelt in the Avengers,maar Ruffalo ziet er ook wel goed uit als the Hulk ;P

Steve-O

Avatar

Deze is echt Incredible!!!
Acteer prestaties: Goed!
Verhaal: Leuk!
Actie: Incredible:9

Nu hoeft Norton alleen nog te tekenen voor the Avengers en klaar:P
Zoals de Hulk er nu uitziet moet ie er altijd uitzien! Zeker in the Avengers. Kan niet wachten om te zien hoe IronMan, CA en Thor het tegen hem opnemen! Misschien zien we wel de Hulkbuster suit van Iron Man:E
Volgens mij hebben ze Abomination laten leven, kunnen ze die nog gebruiken voor e.v.t. vervolg of héél misschien nog voor the Avengers maar dat lijkt me sterk.