The Ruins (2008)

Terror has evolved.

Bevat misselijkmakend realistische special effects die gebrek aan logica of diepgang proberen te verbloemen.
play

5,0 details

  • 91 Min
  • Horror
  • Thriller
  • Australië
  • Verenigde Staten
91 Min Australië

Talloze jonge Amerikanen komen elk jaar af op de stralende zon, het lekkere water en de vele zandstrandjes, op zoek naar niet al te duur vertier. Zo ook Amy en Stacy , twee vriendinnen met hun zeer verschillende vriendjes, de serieuze student medicijnen Jeff en de feestende vrijbuiter Eric . Aan het eind van hun vakantie trekt het viertal de Mexicaanse jungle in om ruïnes van de Maya’s te bekijken. Wanneer ze het fantastische gebouw staan te bewonderen, gebeurt er iets dat hen met doodsangst naar de top van het afbrokkelende stenen bouwwerk drijft. Er blijken afschrikwekkende en levensgevaarlijke krachten te huizen, die hen dwingen tot een bikkelhard gevecht op leven en dood.

Regie
Carter Smith
Cast
Jena Malone, Shawn Ashmore, Joe Anderson, Jonathan Tucker, Laura Ramsey, Sergio Calderón, Jesse Ramirez, Luis Antonio Ramos, Patricio Almeida Rodriguez, Mario Jurado, Walter Quispe, Balder Moreno, Pauline Whyman, Nathan Vega, Dimitri Baveas.
Budget
$ 8.000.000
Release
02.04.2008

Filmtotaal Recensie

Regie: Carter Smith | Cast: Jonathan Tucker (Jeff), Jena Malone (Amy), Shawn Ashmore (Eric), Laura Ramsey (Stacy), Joe Anderson (Mathias) | Speelduur: 91 minuten | Jaar: 2008.

Heb je er één gezien dan ken je ze allemaal, dat is de gangbare verwachting bij een horrorfilm. Wat echter niet wil zeggen dat een film die aan deze genreconventies voldoet, slecht is. Het gaat om de individuele draai die wordt gegeven aan een bekend bloedpatroon. Laat The Ruins nu zo’n film zijn.

De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijver Scott B. Smith waarin de twee Amerikaanse vriendinnen Amy en Stacy met hun vriendjes Jeff en Eric op vakantie zijn in Mexico. Relaxen aan de rand van het zwembad, zonnebrand smeren en cocktails drinken met een parapluutje; een hemel op aarde. Om de laatste dag toch nog enigszins actief af te sluiten, (beetje cultuur opsnuiven) besluiten ze de broer van een toevallig opgeduikelde Duitse toerist op te zoeken bij een archeologisch opgraving van een ruïne. Deze met ranken bedekte piramide uit de Mayabeschaving staat à la The Beach niet op toeristische kaarten en blijkt inderdaad een attractie ‘to die for’.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

The Ruins Nieuwsberichten

Laatste reacties

SunChaser

"...Goede film. Zijn 2 eindes alleen, met minimaal verschil, ik heb die gezien waarbij [spoiler]het meis......"

timdekw

"...Eerst het boek maar eens lezen, staat ook alweer wat maanden op de plank...."

Sha

"...Mietje :p..."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Ruins

acties