Hellboy II: The Golden Army

Hellboy II: The Golden Army (2008)

Believe it or not - he's the good guy

Reviews (3)

Olrik

Avatar

Hellboy II: The Golden Army is wederom geregiseerd door Guillermo Del Toro met wederom Rol Perlman als de legendarische comic held Hellboy. Hoewel het beslist geen perfecte film is ben ik fan van de eerste Hellboy film en dit tweede deel is naar mijn mening net zo goed. Het mooie aan deze films is dat Del Toro een meester is in het creëren van een sprookjes achtige omgeving met de meest rare wezens en de meest gave karakters die je je maar voor kunt stellen. Wat deze film erg goed weet te doen is om snel en vakkundig over te schakelen naar verschillende genres, komedie, actie en soms zelfs horror gaan prima samen. De visuele effecten zien er prima uit en het acteerwerk is over het algemeen op en top, maar heeft de film ook minpunten? Ja, die heeft hij zeker. Wat eigelijk ook mijn grote probleem bij de eerste film was is het feit dat als er een gevecht gaande is dat alles nogal over de top is en dat ik het niet geheel serieus kan nemen. De gevechten zijn net iets te herhalend en te eentonig, maar voor de rest ziet alles er gelikt uit. Zeer vermakelijke film en ik hoop echt dat er een derde deel komt!

8.0 / 10

Tarkus

Avatar

Ook nog eens opnieuw bekeken, en blijf bij mijn eerste commentaar.
Alleen aan toevoegen dat er gene derde deel is gekomen en dat dat ook waarschijnlijk niet meer zal gebeuren.

Commentaar 2009:
Goede film met prachtige special effects een een alweer perfecte Ron Perlman in de rol van Hellboy, een rol die hem op het lijf is geschreven.
Toch stelde de film me toch een beetje teleur, ik ben een enorme fan van de eerste film en had eerlijk gezegd een beter vervolg gezien, ik miste de sfeer van het eerste deel en ook het scenario was niet zo bijster goed vind ik.
Ik had de indruk dat men niet met dezelfde overgave heeft gewerkt aan dit deel zoals men dat heeft gedaan aan de eerste film.
Wat toch niet weg neemt dat de film me toch kon boeien, maar ik hoop dat deel 3 terug wat meer de sfeer van de eerste film brengt.

Steve-O

Avatar

Vermakelijk film, je hoeft naar mijn idee de eerste niet perse gezien te hebben. Zo ja, dan kan je ze vergelijken:P
Ik vond HB1 dan toch beter omdat het zo'n duistere sfeer had, en het was nieuw. HB2 was erg leuk om te kijken maar, jammer genoeg, te kinderlijk! Het was de duistere sfeer helemaal kwijt..Als deze film dát had gehad was ie véél beter geweest:Y
Special effects zijn erg gaaf en het verhaal is leuk verzonnen, helaas niet meer dan dat..

Cijfer: 7