Bangkok Dangerous

Bangkok Dangerous (2008)

It's all in the execution.

Reviews (4)

Magalaan

Avatar

Ik sluit me bij de reactie van Shryce aan. De film klopt gewoon niet doordat ze teveel met verhaal hebben lopen knoeien. Het personage dat Cage hier neer zet is ongeloofwaardig. Aan de ene kant is hij een gewetenloze huurmoordenaar en aan de andere kant een gevoelige ziel die verliefd wordt op een dove vrouw en zijn leven op het spel zet voor zijn leerling die in hem een goede man ziet. Nu is wel bekend dat psychopaten sentimenteel kunnen zijn, maar dat uit zich toch anders.

Je kunt dit ook niet vergelijken met Steven Seagal, die inderdaad ook hopen zwakke films heeft gemaakt en ook harde karakters speelt. Maar Steven Seagal speelt dan ook geen psychopaat maar juist een psychokiller. Zijn kilheid is eerder professionaliteit die beperkt zich tot het uitschakelen van gevoelloze monsters. Hij is geen gevoelloos monster die probeert om ons van zijn menselijke kant te overtuigen.

Met de actiescènes is niet veel mis, maar getuigen ook niet van veel originaliteit. Omdat de tegenstanders geen identiteit hebben is het meer een routinematig afslachten dat wel met Hollywood professionaliteit wordt gedaan.

Het verhaal is daardoor vrij inhoudsloos en ook niet erg realistisch. Een Amerikaanse huurmoordenaar die onopvallend in Bangkok opereert? Tuurlijk, al ben je blank en een hoofd groter, je valt helemaal niet op. Jij kan rustig de een na de ander afmaken en al schietend door de stad gaan zonder dat de politie jou op het spoor zal komen.

Maar slecht is de film ook niet voor een actiefilm, daarvoor is er teveel rotzooi in dit genre.

Glennekeeeee

Avatar

Aangenaam verrast na de negatieve reacties die ik al las.

Een leuk, goed volgend, interessant verhaal. Een meer dan degelijke Cage, de bijrollen worden goed ingevuld. Het verhaal wisselt goed af tussen actie, thriller en dialogen. De actiescènes op het Bangkokse water is wel slecht in beeld gebracht want het lijkt of ze een supersnelle achtervolging doen tegen 10 km/uur. Het einde is zeker niet slecht maar er word te weinig stilgestaan bij de gevolgen voor Cages 'vrienden'. Daar had nog een scène bijgemogen.

een aangenaam kijkstuk die zeker niet zo slecht is als velen beweren.

7/10

Shryce

Avatar

Een platte, zielloze Hollywood verfilming van wat een zo aangrijpend Thais origineel kent.
Toont de Thaise versie de harde, nietsverhullende werkelijkheid van de chaotische onderwereld waarin een huurmoordenaar zijn weg vecht om te overleven op een manier waarop hij goed is en het conflict waarin hij en zijn wereld verzeild raken als er iets moois en onschuldigs als een prille liefde op z'n pad komt, laat de Amerikaanse versie een kille, koude over-georganiseerde hitman zien een romance met een meisje niet ziet passen in zijn toekomst en z'n professionaliteit ziet afbrokkelen.
De klemtonen in de Amerikaanse versie zitten allemaal op de verkeerde plekken, in zijn schreeuwerigheid en protserigheid mist hij z'n doel. Maar goed de aktiescenes zijn wel Hollywood-style.
Nicolas Cage moet echt eens leren een rol over te slaan als deze niet bij hem aansluit.
Doe jezelf een plezier en kijk liever de Thaise versie, hij is niet zo "mooi" geënsceneerd als de Amerikaanse, maar hij "pakt" je wel.

oogsnoepje

Avatar

Als je deze film slecht vind, dan kan ik je "The Munant Chronicles" aanraden (afaik alleen verkrijgbaar via minder legale kanalen).

Dan dank je de Grote Man himself op je blote knieeen dat er nog mensen in deze wereld zijn die wel weten hoe ze een film moeten maken.

Helaas ben ik het er mee eens dat het gedoe met de dove vrouw niet echt veel toevoegde aan het verhaal, en goed uitgewerkt was het ook niet echt.

Maar alles is beter dan die mutantenfilm, geloof mij!