Grindhouse

Grindhouse (2007)

The sleaze-filled saga of an exploitation double feature.

Het is niet zijn beste film, maar wel een leuke rit met zowel zijn beste als slechtste dialogen sinds Pulp FIction.

7,4 details

  • Actie
  • Horror
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Verenigde Staten
Verenigde Staten

Voor deze film is helaas nog geen beschrijving beschikbaar.

Regie
Robert Rodriguez
Eli Roth
Cast
Bruce Willis, Josh Brolin, Danny Trejo, Michael Biehn, Rose McGowan, Cheech Marin, Jeff Fahey, Naveen Andrews, Marley Shelton, Julio Oscar Mechoso, Freddy Rodríguez, Nicky Katt, Stacy Ferguson, Rebel Rodriguez, Hung Nguyen.
Budget
$ 67.000.000
Opbrengst
$ 25.037.897
Release
06.04.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Quentin Tarantino | Cast: Kurt Russell (Stuntman Mike), Zoë Bell (Zoë), Rosario Dawson (Abernathy), Tracy Thoms (Kim), Vanessa Ferlito (Butterfly), Sidney Poitier (Jungle Julia) e.a. | Speelduur: 114 minuten | Jaar: 2007

Eerder dit jaar werd Grindhouse in de Amerikaanse bioscopen uitgebracht, een samenwerkingsproject van Quentin Tarantino en Robert Rodriguez. Grindhouse is een ode aan de ‘grindhouse’-bioscopen uit de jaren zestig en zeventig die allerlei soorten B-films vertoonden en meestal in het mindere deel van een stad gesitueerd waren. Tarantino en Rodriguez wilden de ervaring van een bezoek aan een grindhouse nabootsen door allebei een ode aan bepaalde genrefilms te maken en deze als ‘double feature’ in één voorstelling te vertonen, afgewisseld met neptrailers gemaakt door collega’s.

De productiemaatschappij die de film financierde veronderstelde echter dat het fenomeen grindhouse buiten de Verenigde Staten niet begrepen zou worden. In de rest van de wereld worden de twee films daarom apart uitgebracht. Tarantino’s Death Proof verschijnt nu, terwijl Planet Terror van Rodriguez pas half augustus zal draaien. Wat er met de neptrailers gebeurt, is niet bekend, maar ze zijn in ieder geval niet voor of na Death Proof te zien.

alle artikelen (24)

Grindhouse Nieuwsberichten