Quentin Tarantino over waarom 'Grindhouse' flopte

Quentin Tarantino over waarom 'Grindhouse' flopte

Volgens de wereldberoemde regisseur begreep het publiek er niks van.

Quentin Tarantino staat bijna altijd garant voor enorm populaire en goede films. Zo maakte de wereldberoemde regisseur al o.a. Pulp Fiction, Inglorious Bastards en recentelijk nog Once Upon a Time in Hollywood, waarmee hij ook hoge ogen wist te gooien. Toch heeft ook hij een 'slippertje' gemaakt met Grindhouse, iets waar hij nu op terugblikt.

Voor dit project sloeg hij in 2007 de handen in elkaar met regisseur Robert Rodriguez. Grindhouse bestond namelijk uit twee films. Rodriguez' Planet Terror en Tarantino's Death Proof. Toch flopte de film gigantisch en bracht slechts 25 miljoen dollar op wereldwijd. Grindhouse werd als gevolg hiervan in de meeste landen in tweeën gesplitst.

Tarantino's reactie
Tarantino laat nu weten waarom hij denkt dat de film mislukte: ''Robert en ik dachten dat mensen iets meer vertrouwd waren met de geschiedenis van exploitatiefilms en 'dubbele rekening'. Maar dat bleek helemaal het geval niet te zijn...''

''Ze hadden echter geen fucking idee waar ze naar aan het kijken waren. Wat we aan het doen waren, betekende niks voor hen. We waren een beetje 'too cool for school'''.

Andere mening
Rodriguez had een tijdje geleden nog een andere mening. Volgens hem deed Harvey Weinstein er alles aan om de film te laten mislukken, aangezien Rose McGowan de hoofdrol speelde in Planet Terror. Naast haar vervulden ook Josh Brolin en Bruce Willis belangrijke rollen.

De hoofdrollen in Death Proof waren weggelegd voor Kurt Russell, Rosario Dawson, Tracie Thoms en Mary Elizabeth Winstead.

Ook hadden regisseurs Eli Roth, Rob Zombie en Edgar Wright 'fake trailers' gemaakt, die in Grindhouse te zien waren. Van twee van deze trailers werden zelfs jaren later echte films gemaakt, namelijk Machete met Danny Trejo en Hobo with a Shotgun met onze eigen Rutger Hauer.

NieuwsFilm

meest populair