Watchmen (2009)

The existence of life is a highly overrated phenomenon.

Reviews (7)

Timme

Avatar

Ik heb echt genoten van deze film! Ikzelf heb de Graphic novel al een paar keer gelezen en ik kon bijna de teksten van de personages nazeggen.
Ik vind dat Zack Snyder Watchmen mooi op het witte doek heeft laten verschijnen echt een pareltje van een film. De goeie personages, het geweldige verhaal en de coole special effects. De sfeer is ook erg donker, precies hoe het moet in deze film.
Maar zonder onze vriend Allan Moore was er nooit een Watchmen film geweest dus hem moeten we ook bedanken.

En nog even een spoiler:
Het is voor mij nu duidelijk dat Dr. Manhattan Rorschach heeft vermoord, en dat Rorschach het niet zelf wou.


9,0/10,0

Olrik

Avatar

Watchmen is een erg duistere superheldenfilm en naar mijn mening een beetje ondergewaardeerd.
De film wordt wel door iedereen gewaardeert, maar is altijd een beetje uit de schijnwerpers gehouden, wat waarschijnlijk te maken had met het feit dat er nooit een vervolg op is gekomen ( wat trouwens overbodig en slecht uitgewerkt zou worden ) en het gaat om minder bekende superhelden die het blijkbaar niet verdienen om boven andere superhelden te staan zoals Iron-Man of de Wolverine.
Watchmen heeft sinds de eerste keer dat ik hem zag meteen een grote indruk bij me achtergelaten en nog steeds beschouw ik hem als een van de beste superheldenfilms die er zijn!:W

8,0 / 10

timdekw

Avatar

Ik heb de film zojuist voor de 2de keer gekeken.
De 1ste keer was in 2009 in de bioscoop en vond de film toen erg tegenvallen. Waarschijnlijk omdat ik niet verwachtte wat ik uiteindelijk kreeg. Ik had nog nooit van Watchmen gehoord en dacht na het zien van de trailer dat ik een snoeiharde actiefilm te zien zou krijgen. Niets was minder waar, wat ik kreeg was een diepgaand verhaal met veel dialect en weinig actie, bovendien was ik in gezelschap en zag dat mijn gezelschap de film ook niet erg boeiend vond. Deze factoren hebben ervoor gezorgd dat ik de film nog net met een voldoende (6) had beoordeeld, dat vanwege de toch wel erg mooie beelden.
Toen begin 2010 een bericht langs kwam op filmtotaal over eventuele plannen voor een vervolg op watchmen en toen ik alle gemengde berichten las, werd ik toch weer benieuwd. Ik heb toen vervolgens zowel de comic als de DVD gekocht en was gelijk aan de comic begonnen. Deze had ik vanmorgen uit en ben vanmiddag de film gaan kijken.
Ik vond de comic zeer mooi, diepgaand, goed uitgewerkt en doordacht. De tekeningen zien er ook schitterend uit. Dankzij de comic begrijp ik het verhaal vele malen beter en wetend wat ik kon verwachten heb ik dit keer zeer genoten van de film. Bepaalde dingen waren me nog niet duidelijk geworden uit de film en waren me ook nooit duidelijk geworden had ik de comic nooit gelezen, ik ben dus blij dat ik besloten had de comic te lezen en kan het één ieder aanraden die Watchmen een tweede kans wil geven.

Ps. Ik heb de 6 aangepast naar een 8.

Oboema

Avatar

Alles wat deze film heeft komt bij mij over als origineel. En dat in deze tijd van prequels en reboots B-)
De stijl, de soundtrack, het plot, het uitdiepen van de karakters...deze film verdient wat mij betreft een dikke 8.

PS, ik heb wel de Director's Cut gezien, deze is maar liefst 24 minuten langer. Ik begrijp dat de kenners van de comic deze versie een stuk beter vinden dan de normale versie.

madeinspace

Avatar

*spoilers in tekst*

Ikzelf heb enkel het eerste hoofdstuk (denk ik dat het is, geen idee hoe ze het noemen) van de Graphic Novel gelezen, dus ik had al een beetje een beeld van de 'vaagheid' van het verhaal. Toen ik in de zaal zat, zat ik vol met, misschien wel té, hoge verwachtingen. Één van de eerste scènes, die waar ze de veranderingen in de jaren laten zien in enkele takes, vond ik geweldig. Erg mooi gemaakt en het sleurde je er lekker in. Ook wat daarna kwam, met Rorschach' journal, vond ik mooi om naar te kijken (waarschijnlijk omdat ik dat stuk in de strip ook mooi vond).

Na een tijdje begon de film echter mijn aandacht te verliezen. Begrijp me niet verkeerd, ik vond verschillende scènes prachtig gefilmd, maar veel zaken vond ik nogal té. Een aantal voorbeelden is de arm-afhak-take in de bajes (was wel erg hilarisch, jammer dat het totaal niets toevoegde) en dat Rorschach met een slagersmes op het hoofd van de moordenaar van dat meisje in slaat. Waarschijnlijk waren die bedoelt om je aandacht erbij te houden en je te laten gruwen; bij mij wekte het eerder lachbuien op (waardoor je me ook meerdere keren bij een 'aaah' moment 'haha' hoorde uitbrengen). Misschien wel het allerergste van de film vond ik de seksscène tussen die uil-gozer en die vrouw in dat zwart-gele pakje, vooral met dat muziekje erachter. I mean, kom op, ga naar het echte verhaal, we snappen hoe het werkt.

Het is vrij duidelijk dat er naast het vrij moeilijke verhaal scènes in zijn gezet die ook de aandacht van niet-nadenk kijkers vast moeten blijven houden. Kan een positief punt zijn, maar voor mij meer een negatief punt. Ikzelf vond het verhaal niet zó lastig, natuurlijk niet voor 100% duidelijk, maar ik kon veel lege plekken nog wel aardig invullen. Ik hoorde echter mijn vader (met wie ik naar de film was geweest) tijdens de film geregeld zaken zeggen als 'ik snap er helemaal niets meer van' en 'die moet ik nog maar een keer kijken'. Ook zijn er drie mensen tijdens de film weggelopen, waarschijnlijk te ingewikkeld, oninteressant.

Ik weet niet of ik nou negatief of positief moet zijn over deze film. Ik ben zeker van plan om de rest van de Graphic Novel ook te lezen, en daarna de film nog een keer te kijken, pas dan kan ik het vergelijken met de Graphic Novel.

Al met al ben ik van mening dat de film aardig gelukt is, al hadden ze van mij een aantal scènes er gewoon uit mogen laten. Laat het duidelijk zijn dat deze Graphic Novel (in mijn ogen) onmodelijk is te verfilmen in één bioscoopfilm.

Jeronimus

Avatar

OK....je moet van het genre houden....maar het was toch duidelijk niet wat ik er van verwacht had...
Leuk dat de personages er werden uitgelicht, maar ik vond het wel erg lang duren allemaal; bar weinig verhaal (dreigende WO III, die er uiteindelijk niet komt omdat het op een wel hééél ongeloofwaardige en vergezochte manier wordt voorkomen). Op tal van lompe acties met veel bloedvergieten na (tja...je moet er van houden...), zat er verder totaal geen spanning in de film.
De film heeft mij niet kunnen vermaken en ik stond meer dan eens op het punt om de zaal te verlaten zoals meer dan de helft van de bezoekers dat wel deed.

Ik vind het beslist geen aanrader......

Roi

Avatar

Eindelijk, na maanden te hebben gewacht was het dan zover, Watchman! Ik heb de comic niet gelezen dus ik wist niet precies wat ik moest verwachten, afgezien van de hard stijl die al duidelijk in de trailers naar voren kwam.
En hard dat is 'ie zeker! Je voelt de krachten bijna bij de gevechten, maar niet alleen in die zin is de film hard. Er zitten ook een aantal zeer gruwelijk scenes in, waarbij de meeste mensen in de zaal toch even de andere kant op voor moesten kijken. Ook de sex-scene is hard in beeld gebracht, maar zeer grappig door de muziek!


De film verrast ook door de zeer toffe muziek. De muziek is super uitgekozen en geeft de film een mensenlijk karakter, waardoor het niet een afstandelijk super-helden film wordt maar bijna een gewone film met superhelden! De muziek van o.a. Bob Dylan, Jimi Hendrix en Simon and Garfunkel voegen veel toe aan de scenes waarin ze gebruikt worden.

De film duurt vrij lang, maar op het einde (misschien) na zeker niet té lang. Ik heb de volle tijd genoten. Je leeft je helemaal in in het verhaal. Het verhaal is goed (gevonden) maar niet echt 'super'. Wel wordt het erg goed verteld door Zack Snyder.
Het is gewoon een superhelden film die erg goed werkt, net zoals The Dark Knight dat is. Een goed verhaal en geweldige actie, het wordt je nooit al te lastig gemaakt maar toch moet je er toch meer dan normaal wel bijblijven. Dit komt wel erg negatief over, zeker omdat ik gewoon de volle tijd gewoon alleen genoten heb. Want dat doe je uiteindelijk vooral bij deze film, genieten van hoe het verhaal zich ontpopte en de ultiem toffe actie-scenes.

Dus, ga vooral naar deze film toe en geniet van de overvloed van prachtige, sfeervolle, beelden. Het goede verhaal en de super actie-scenes!