Reviews (4)

notReal

Avatar

Wat mij betreft één van de beste performances van DiCaprio. Met name omdat zijn babyface helemaal klopt bij de leeftijd die hij moet spelen, en dat is bijvoorbeeld bij Catch me if you can stukken minder het geval.

Ik heb het niet opgezocht (excuses voor mijn luiheid) maar ik kan mij goed voorstellen dat deze film ontstaan is uit een toneelstuk. Scherpe dialogen die je eigenlijk vanaf de start van de film geboeid houden.

Kate Winslet is perfect voor deze rol. Maar ik geloof dat ik haar in iedere film als actrice wel erg kan waarderen en geloofwaardig vind.

Kortom, top! 9/10

VLT

Avatar

Ik vond het een juweel van een film, drama op zijn best.
Een zeer realistische weergave van de ups and downs in een huwelijk. De tijdsgeest van de jaren 50 geeft het ook nog eens een extra dimensie. Zeker wat de benadering van het huwelijk en de positie van man en vrouw toen was maken de relatieproblemen er niet makkelijker op.
Ik vond de chemie tussen leo en kate als man en vrouw in de film een chemie dat ik zelden al gezien heb bij het vertolken van een koppel.
Wat is Di caprio toch fantastisch in drama, al moet Winslet zeker niet onderdoen.
De rest van de cast is ook voortreffelijk gecast en ieder brengt wel een meerwaarde aan het verhaal.

Het verhaal op zich is vrij eentonig waardoor ik verwacht had een saaie film te zien. Doch wist de regisseur met zijn regie (mede door de sublieme soundtrack en voortreffelijk acteerwerk) mij geen moment te vervelen. Er heerst een constante afwisselende euforische maar voornamelijk deprimerende spanning in de film wanneer kate en leo in beeld komen omwille van de afwisseling van ups en zeer intense downs.

Het moraal van het verhaal is voor mij persoonlijk dat mensen in een relatie moeten rekening houden met de wensen van de partner en beide water bij de wijn zullen moeten doen bij het overwegen van persoonlijke keuzes. Lukt dat niet dan kan je enerzijds uit elkaar gaan of je doorstaat het en bijt op je tanden tot het einde van je bestaan.
Daarbij was het einde met de halfdove man was dan ook heel symbolisch..hij heeft geleerd te leven met zijn vrouw en vice versa.
Ik denk dat wie deze film heel goed vond en aangegrepen was door het verhaal zichzelf herkende hierin ofwel bang was dezelfde situatie in zijn of haar toekomstige relatie mee te maken.
Tenslotte willen we allemaal gelukkig zijn toch.

Tarkus

Avatar

Ondanks de twee klasbakken van acteurs in deze film, Leonardo DiCaprio en Kate Winslet, kon deze prent me niet echt bekoren.
Vond het maar een saai verhaal en ook niet de beste prestatie van beide hoofdrolspelers.
Het is hun tweede samenwerking in een film, maar de magie die ze in hun eerste film tussen elkaar hadden ('Titanic') vond ik nergens in deze film.
Neen, dit was een beetje een teleurstelling voor mij... misschien toch niet echt mijn ding...

tropical girl

Avatar

Ik vond hem prachtig, greep mij naar de keel en liet mij dagenlang niet meer los. De sfeer van de verstikkende fifties, de onmacht van die twee-prima- mensen en de fantastische bijrollen van de buren/vrienden, Bates en Michael Shannon: meesterlijk! Maar het spel van Winslet en -voor mij vooral- Leonardo di Caprio vond ik echt van zeer hoog niveau. Wat een rauwe, realistische film over de teloorgang van een huwelijk, verwachtingen, dromen en illusies...