First Knight (1995)

Their greatest battle would be for her love.

Reviews (7)

Daniel.D

Avatar

First Knight gaat over een liefdesverhaal tussen Lancelot en Guinevere. In het verhaal doet Lancelot alles om GuinevereĀ“s hart te veroveren. Maar zei is echter uitgehuwd aan King Arthur. Voor sommigen kan deze film echter saai zijn, omdat deze nog redelijk ouderwets is en het ridder thema niet meer zo populair is. Toch doet de film een goeie job in het spannend houden door plottwisten te gebruiken.
Maar de film is ook redelijk langdradig waardoor het soms moeilijk is om te blijven kijken, dit is vooral in het begin van de film. Hoe verder je in de film komt, hoe interessanter het ook word. Wat best is, want door het begin van de film geraken is geen makkelijke taak.
Zelf vond ik deze film maar matig, maar dit is ook omdat het ridder thema mij niet aanstaat. Ik denk wel dat voor ridder liefhebbers dit een zeer goede film is omdat het de leefstijl van de middeleeuwen mooi representeert.

Annefleur

Avatar

Ik vind deze film op zich niet zo heel erg boeiend, maar er is een ding wat mij zeker steeds een goede reden geeft om die film te zien. Namelijk et liefdes verhaaltje tussen Richard Gere en die vrouw (sorry geen zin om namen om te zoeken). En een bepaalde scene vind ik zeer geloofwaardig. De scene waarin alle verlangens enz naar buiten komen, als zij dus Lancelot zoent. Zoveel passie en hunkering. Echt heel erg mooi!!

Ruwan

Avatar

Het verhaal wordt TE romantisch weergegeven..
To good to be true..

In het echt ging dat er waarschijnlijk vele malen bruter aan toe..
Ben benieuwd wat er zou gebeuren als Mel Gibson zou worden gevraagd het verhaal te verfilmen..

Ik vind die laatste versie: King Arthur met o..a. Keira Knightly veel beter!!!

Bovendien, ben ik het erover eens, dat deze film gewoon TE vaak op tv wordt vertoond.

Greetz, Ruwan.

Sven derks

Avatar

.


De derde keer lette ik vooral op de acteerprestaties van Sean Connery. Daaruit blijkt maar eens te meer dat het toch wel de acteur van de 20e eeuw is.

Vergeet dan Richard Gere ook niet, het is een leuke film, maar soms denk ik wel eens, maak toch eens onderlinge afspraken zodat een film echt niet vaker dan eens in de anderhalf a twee jaar word uitgezonden, ik heb deze film met kerst nog gezien!

jur

Avatar

Ik heb deze film al een paar keer gezien.

De eerste keer vond ik hem maar zozo.

De tweede keer dacht ik: "Die film heeft wel wat".

De derde keer lette ik vooral op de acteerprestaties van Sean Connery. Daaruit blijkt maar eens te meer dat het toch wel de acteur van de 20e eeuw is.

De vierde keer vond ik: "Jammer dat deze film zo ondergewaardeerd wordt".

En nu voor de vijfde ga ik lekker onderuitgezakt met een pilsje naast me en zak chips (nootjes) voor me, weer kijken naar deze film.

flappie

Avatar

Soms begrijp ik niet waarom mensen, die een HIT op de radio meer dan honderd keer voorbij horen komen, uit volle borst mee kunnen zingen . . .
Terwijl na het bekijken van een KANJER VAN EEN FILM, zoals First Knight is, direct al roepen "die ken ik al" en ervan balen dat ie -alweer- op de TV is...
Dat klagen over het televisieaanbod is wel te begrijpen. er is immers ook geen (%&##@!!) op de TV. Het zal ook nooit gaan gebeuren dat de nieuwste films direct op de TV verschijnen, dan heeft de bioscoop niets meer te doen. Wellicht dat de release in Nederland iets sneller kan plaatsvinden, in plaats van dat we een jaar moeten wachten voordat we de films hier kunnen bekijken.
Vanavond zit ik in elk geval voor de buis,
This night, First Kinght !

Zeurdoos

Avatar

Hmm, ja First Knight. Had leuk kunnen zijn maar Richard Gere is een enorme mis-cast. Die kop van hem past gewoon niet als stoere ridder Lancelot en komt erg belachelijk over. Nou is de rest van de film ook niet heel bijzonder, maar Gere maakt het dat ik de film niet nog eens hoef te zien. Film is trouwens wel een vrouwenfilm (waar Gere dan weer voor zorgt, doet ie toch iets goed ;)).

[rating 2]