Highlander (1986)

He fought his first battle on the Scottish Highlands in 1536. He will fight his greatest battle on the streets of New York City in 1986. His name is Connor MacLeod. He is immortal.

Reviews (6)

Glennekeeeee

Avatar

Had best hoge verwachtingen door de cultstatus van deze film maar ik moet zeggen dat hij me toch is tegengevallen.
Lambert overtuigt me helemaal niet als hoofdrolspeler, vind hem soms irritant door zijn beperkte kwaliteiten en dat weegt ook op de hele film. De mix tussen verleden en het heden is wel mooi gevonden, alleen niet evengoed uitgewerkt omdat er veel zaken verloren gaan uit het verleden waar ik meer had van willen zien. Connery heeft een veel te korte rol want die komische noot van hem was wel nodig in de zichzelf serieus nemende film. Je ziet wel dat de film, voor 1986 zijnde, voorliep op zijn tijd qua opbouw, visie, actie etc. De film die je ziet is regelmatig nog eens nagebootst in andere films vooral dan in de jaren 90. Ik dacht de film toch een onvoldoende te geven want de mooie plaatjes en vooruitziende visie was voor mij niet genoeg maar toch geef ik een 5, en wel met name voor de finale. Want die is schitterend, energievol en super sterk in beeld gebracht. Oja en ik vond de muziek van Queen wél schitterend!

Een tegenvallende cultfilm met een te zwakke hoofdrolspelers, een matig scenario waar veel zaken vergeten worden maar wel een schitterende vooruitziende finale die voor was op alle andere films in die tijd.

5/10

DVD-maniac

Avatar

Allemensen, deze film heb ik toenertijd nog gezien op VHS met een huur-videorecorder van de plaatselijke videotheek.
Schitterende film T+), vooral met die beelden van de Schotse hooglanden en dan die omschakeling naar New York. Ook veel leuke scenes.
Zeker de beste film van Christopher Lambert.. toch vond ik de brute Kurgan (Clancy Brown) het leukst Gooit opa uit de auto, oma blijft achter.. 'Hi mummy!' (kerk) 'Nuns, no sense of humor'

mercapto

Avatar

Ohhh, mag ik ook es ?

Highlander, een goed concept, een fantastische soundtrack, een Spaanse Moslim met een eeuwig Schots accent en een Franse Amerikaan wiens accent z'n acteer prestaties ernstig belemmeren.

Lambert komt altijd wat houterig over, z'n manier van praten haalt voor mij nogal wat spanning uit de dialogen. In flashbacks komt hij vreemdgenoeg beter uit de verf dan in de scenes in het heden.
De scenes zijn vluchtig zonder veel inhoud, characters worden vooral uitgediept in flashbacks naar andere tijden waarin een mini-verhaal een bepaalde charactertrek moet overbrengen, wat vooral gedaan wordt met humor.
Connery, werelds beste en slechtste acteur, komt wederom op de proppen met z'n prachtige Schotse accent, wat als zo vaak totaal niet bij z'n rol past, in dit geval van een naar Spanje verhuisde Arabier.
Het script neigt enorm naar B-film evenals Lambert's acteerwerk, de soundtrack en de naam Connery kunnen dit nog enigsinds goedmaken, maar het blijft toch een duidelijk jaren 80, dertien in een dozijn product.
Doe mij maar Greystoke, daarin kan ik toch wel veel meer van Meneer Lambert genieten.

Florentia

Avatar

Verhaal stelt opzich weinig voor. Maar bepaalde scene's spraken me toch wel aan, vooral diegene waarin 'Who Wants To Live Forever' wordt gezongen. Fantastisch! De rest van de soundtrack van Queen is ook grandioos, helaas dat de film niet hetzelfde niveau haalt. In dat opzicht heeft zo'n legandarische band als Queen pech, want Flash Gordon (waar ze de complete soundtrack voor schreven) was ook al niets. Maar Highlander is niet zo slechts als sommige beweren. Zeker wanneer je de soms wat gedateerde special effects voor lief neemt bezorgd deze film je toch wel een leuke avond. Eigenlijk is dit toch wel zo'n film die je een keertje gezien moet hebben.

leonardus

Avatar

Dan zal ik dat even doen
Die Christopher Lambert zou nog niet eens opvallen in een B film qua acteertalent, die man leest z'n tekst op alsof het een robot is.
Sean Connery is wel een betere acteur, hij moet zich helaas beperken tot eeuwige gentleman, en dat heb je op laatst ook wel gezien.
Dus jur jur jur toch, het spijt me, maar ik kan het niet met je eens zijn.

supagroofa

Avatar

Ik heb deze al héél lang niet gezien (>10jaar geleden).
Maar goed, ik weet nog wel dat ik 'm toendertijd wel goed vond.

Toch blijft het merkwaardig dat mensen die 'immortal' zijn elkaar toch nog moeten gaan bestrijden en zo. Met andere woorden, dit soort films, met heksen en tovenaars zeg maar, kunnen me niet al te veel boeien. >Smiley face

Even een ballonnetje: die hele LOTR cyclus is toch ook maar een opgehypete nonsens?! (zeg ik op basis van de eerste helft Fellowship)