Gran Torino (2008)

Reviews (3)

hansbeer

Avatar

Mmm ik ben minder enthousiast dan de overige reacties, gerust wel een aardig verhaal en goed acteerwerk ja, maar Eastwood speelt een enorme negatieveling die mij dus totaal niet raakt, niks is goed of het deugd niet, ook niet naar zijn kinderen toe, nogal vreemd in mijn ogen. En het toegroeien naar diegene die hij zijn hele leven haat is ook wat onwerkelijk. En het einde zou ik ook niet op zijn manier doen haha;

6,5 = 6 sterren.

jaime91

Avatar

Zo nu en dan kan ik best wel van een prachtige dramafilm genieten alleen had ik met deze film voordat ik hem ging kijken nogal wat problemen. Zoals: Hoe kan Eastwood op zo'n oude leeftijd nog dreigend overkomen? Is dat wel realistisch? Is deze film niet enorm cliché?
Nou op die laatste 2 vragen kan ik zowel ja als nee antwoorden. Eastwood is natuurlijk door de jaren heen het meest bekend geworden door zijn Dirty Harry films en zijn bekendste uitspraak ''Go Ahead Make My Day''. Een uitspraak die zo in deze film had gekund en ja Walt Kowalski doet enorm denken aan Dirty Harry,en daarbij heeft Eastwood ook ontzettend veel acteerervaring dus het zal geen grote verrassing zijn als ik zeg dat Eastwood gewoon fenomenaal is in deze film. En omdat Eastwood als geen ander weet hoe hij een dreigend personage moet neerzetten doet hij dat hier met gemak. Ja hij is inderdaad flink op leeftijd maar mede doordat hij de mensen die hij tegenover zich heeft laat zien dat hij niet bang is komt dit ontzettend goed en realistisch over.

Waar Eastwood ook goed in is of beter gezegd fenomenaal,sterker nog beter in is dan acteren is regisseren. De man is fantastisch in het vertellen van mooie verhalen en dat is met deze film ook weer het geval. Want ondanks dat er best veel cliche scenes inzitten stoort dat geen moment en ga je toch mee in het mooie verhaal en de mooie band tussen Walt en Thao. En buiten het feit dat de film ontzettend mooi is zitten er ook hier en daar ontzettend grappige scenes in wat ook mede te danken is aan Eastwood. De scenes waarin hij constant aan het zeiken,klagen en vloeken is zijn gewoonweg hilarisch!Wat overigens ook leuk is om te vertellen is dat zijn echte zoon Scott Eastwood ook nog even kort opduikt (wat hij trouwens wel vaker doet in de films van zijn pa) als Trey de date van Sue.

Conclusie: Een film die zowel een lach als een traan op je gezicht weet te toveren. Ontzettend cliche maar dat verveelt geen moment dankzij de fantastische acteerprestaties en het mooie verhaal.

RyanD

Avatar

[/spoiler]Clint Eastwood levert altijd puike films af. Gran Torino is hier geen uitzondering op. Maar bij elke Eastwoodregie moet je rekening houden met kille realiteit. We kennen de afloop van Mystic River en Million dollar baby. Ook bij Gran Torino eindigt de kijker in rouw.
Dit moet je echter niet weerhouden de film te bekijken want het acteerwerk is indrukwekkend. Eastwood als politiek incorrecte oorlogsveteraan is werkelijk een genot om te zien.