Sherlock Holmes

Sherlock Holmes (2009)

Crime Will Pay

Reviews (3)

Moviespecialist

Avatar

Als je aan Sherlock Holmes denkt denk je al gouw aan een saaie detective met een pijp in zijn mond en een geruite pet, maar dat is in deze versie van Sherlock Holmes absoluut niet het geval.
Robert Downey jr. speelt in deze film de uiterst slimme en vechtkundige Sherlock Holmes die het recht in Londen handhaaft samen met zijn rechterhand Watson gespeeld door Jude Law.
Hoewel ik het tweede deel vele malen beter vind is dit geen slechte film en uitermate geschikt voor een regenachtige herfstmiddag.

7.0/10

Steve-O

Avatar

Erg leuke actie-film:Y
Robert Downey Jr. laat weer zien dat hij gewoon een héle goeie acteur is!!!!! Hij is Sherlock Holmes!
Jude Law en Rachel McAdams deden het ook overtuigend, Mark Strong heeft wel een goeie bad-guy neergezet, ben benieuwd wat hij van Sinestro gaat makenSmiley face
Grappig dat er nog een verwijzing naar Holmes' drugsgebruik zit. Iets wat natuurlijk niet in de film kon maar wel in de boeken:9
De actie was gaaf en het verhaal was leuk. Een vervolg? Ja hoor, nóg leuker kan 'ie zeker worden. Maar leuker is iets anders dan beter;)

Tarkus

Avatar

Hoewel het geen heel slechte film is, had ik er toch veel meer van verwacht.
Het verhaal zit wel goed, en ook de vertolkingen vond ik best goed.
Maar het geheel vind ik niet goed gebracht, en ik vraag me hierbij dus af of Guy Ritchie wel de geknipte persoon was voor de regie van deze film.
Wat ik wel prachtig vond in de ganse film is hoe het oude Londen in beeld werd gebracht, compleet met de Tower Bridge in aanbouw, super gewoon !!