Thor (2011)

Courage is immortal

Reviews (4)

Secret1994goesFilm

Avatar

Thor (2011)
afbeelding
Dark World 2 dagen geleden gezien... daarom eens de film Thor van 2 jaar geleden gezien :P
Thor heb ik misschien maar 1x gezien... daarom dat het toch ietsje leuker en spannender was om deze een 2e x te zien... dat alles van de film niet meer zo fris in je hoofd zit... Hoe je ziet hoe Loki het monster of de vriend wordt die hij nu is...

Thor is dus vooral een soort Origins verhaal... over Thor de zoon van Odin, die zich moet bewijzen en na een blunder z'n hamer en harnes moet zien terug te krijgen.
In deze film zijn de personages niet zo diep uitgediept...
Selveig speelt zowat het vaderfiguur van Jane en Darcy heeft maar een paar zinnetjes... zoals ook de andere karakters zoals Heimdall,Sif en de 3 strijders,etc...
Het verhaal is redelijk,maar tegelijk ook kort. Ook de toevoeging van SHIELD is wat slapjes... die konden beter optreden.

Maar voor de rest nog leuk verhaaltje dat spijtig genoeg toch niet kan tippen aan z'n 2e deel Smiley face

The After Creditscene is zeker de moeite Smiley face hoe je ziet dat Loki nog plannen heeft en je eigenlijk toch al het begin van The Avengers herkend Smiley face
7.4/10

jaime91

Avatar

Mijn excuses voor mijn dubbele commentaar maar aangezien ik mijn bovenstaande commentaar niet meer kan verbeteren en ik mij onwijs stoorde aan de tekst fouten heb ik het toch maar even verbeterd. Mijn bovenstaande comment van 2011 mag dan ook verwijderd worden.

Laat ik beginnen met bekennen dat ik voor deze film nog niet heel bekend was met Thor, sterker nog 5 jaar geleden had ik denk ik nog nooit echt van deze ''superheld'' gehoord tot nu. En ik moet zeggen ik ben echt onder de indruk van die gast maar vooral van deze film,al vind ik als je kijkt naar alle films die naar de avengers leiden dit niet de beste. Dat is naar mijn mening The Incredible Hulk. Hoe dan ook deze film is top entertainment en Hemsworth is geknipt voor de rol van Thor net als de rest van de cast trouwens. Portman is vooral ''het mooie meisje'' maar dat doet ze goed en Hopkins is ook fenomenaal als Alvader kortom de cast is helemaal prima in orde. Maar dan heb ik het nog niet gehad over de effects want wat ziet die wereld van Thor er toch prachtig uit.

Oke nu heb ik deze film wel genoeg de hemel in geprezen laat ik gewoon zeggen dat dit gewoon een aanrader is voor iedereen die van een vermakelijke superhelden film houdt en voor iedereen die (net als ik) in spanning aan het wachten is op The Avengers! Thor is wat mij betreft niet beter dan The Incredible Hulk maar wel een stuk beter dan Iron man 2. Hij staat dan ook op mijn Avengers ranking lijst op nummer 3. Voor de volledige rankinglijst van alle avenger superhelden films tot nu toe check de recensie van Captain America.

Volksplein

Avatar

Hele goede film, die ook wat betreft de Germaanse mythologie niet ver afwijkt van de mythen. Ze hebben de persoonlijkheden die in de mythologie voorkomen leuk ingepast in dit verhaal. Ik heb alleen een kritiekpunt waardoor ik deze film niet hoger dan een 8 kan geven. Het is belachelijk dat ze voor uitgerekend Heimdall een neger als acteur gekozen hebben. Ik snap dat ze uit politiek correct oogpunt ook een neger in de film willen laten voorkomen, maar kies dan een ander personage ervoor uit. Heimdall is bekend als de witte god, met een huidskleur die lichter is dan alle andere goden. Dus de keuze voor de acteur in deze rol kan ik niet begrijpen.

jaime91

Avatar

Laat ik beginnen met bekennen dat ik voor deze film nog niet heel bekend was met Thor, sterker nog 5 jaar geleden had ik denk ik nog nooit echt van deze ''superheld'' gehoord tot nu. En ik moet zeggen ik ben echt onder de indruk van die gast maar vooral van deze film,al vind ik als je kijkt naar alle films die naar de avengers leiden dit niet de beste. Dat vind ik denk ik toch tot nu toe The Incredible Hulk (heb Captain America nog niet gezien). Hoe dan ook deze film is top entertainment en Hemsworth is geknipt voor de rol van Thor net als de rest van de cast trouwens. Portman is vooral ''het mooie meisje'' maar dat doet ze goed en Hopkins is ook fenomenaal als Alvader kortom de cast is helemaal prima in orde.:Y Maar dan heb ik het nog niet gehad over de effects want wat ziet die wereld van Thor en toch prachtig uit.

Oke nu heb ik deze film wel genoeg de hemel in geprezen laat ik gewoon zeggen dat dit gewoon een aanrader is voor iedereen dan van een vermakelijke superhelden film houdt en voor iedereen die (net als ik) in spanning aan het wachten is op The Avengers! Thor is wat mij betreft niet beter dan The Incredible Hulk maar wel een stuk beter dan Iron man 2 en krijgt daarom een mooie 8. Nu alleen nog wachten totdat Captain America op dvd is zodat ik die ook kan zien en dan ben ik helemaal klaar voor The Avengers!:E