A Few Good Men (1992)

In the heart of the nation's capital, in a courthouse of the U.S. government, one man will stop at nothing to keep his honor, and one will stop at nothing to find the truth.

Reviews (6)

Tarkus

Avatar

Uitstekende film. Zeer goed rechtbankdrama ook.
En de vertolkingen zijn zeer goed, Tom Cruise is op zijn best in deze film, en het is eens wat anders dan hem altijd bezig te zien in een actiefilm.
En wat gezegd van Jack Nicholson, een grote rol heeft hij niet, maar wel een hele belangrijke rol en daarin is hij subliem wat hij neerzet.
De film, die meer dan 2 uur duurt is op geen enkel moment saai, al is het dan een prent vol dialogen, maar is boeiend van de eerste tot de laatste minuut.
Warm aanbevolen deze film !!!

Olrik

Avatar

Iedereen lijkt A Few Good Men altijd een geweldige film te vinden, maar toen ik heb zelf voor de eerste keer zag had ik dat totaal niet.
Het verhaal is wel goed uitgewerkt, maar over het algemeen erg simpeltjes en niet echt spannend.
Jack Nicholson zet hier een geweldige performance neer wat ik persoonlijk het beste vind van de gehele film en als hij niet zo had gespeeld of sterker nog niet eens in de film had voorgekomen had ik de film een lager cijfer gegeven.
De rest van de cast speelt ook wel goed, maar Nicholson is de uitschieter van de film.

7,0 / 10

Moarhh88

Avatar

Oke, ten eerste vind ik dat als film kijker je mening over een film niet moet laten beinvloeden door het privé leven van de acteurs. Het gaat om hun werk en het is jammer dat vele mensen altijd kritiek hebben op een film alleen omdat er een bepaalde speler inspeelt, terwijl het toch een hartstikke goede film kan zijn. Maarja, je hebt altijd van die mensen. Ik vind het alleen jammer dat sommige film onnodig kritiek krijgen dan. Wat Tom Cruise en Demi Moore enzo doen in hun privé leven is mij een worst, het gaat me om hun werk. En hun werk is goed, zeker Cruises' werk. (of Cruise's, excuses k weet nie hoe ik dat moet schrijven xD)

hetisjantje

Avatar

Oh god het is FaerieFreak die om de een of andere reden op de man gaat spelen. Kan ik ook. Jij hebt geen filmverstand, en bent de oorzaak van de platgeproduceerde filmprut die Hollywood uitkotst, want aan jouw is rotzooi wel besteed zolang ze er een paar namen tegenaan gooien zoals de heer Cruise. Blijf jij maar fijn zitten kijken knul. Zo, dat is ook weer klaar, nu weer terug naar alleen meningen over de film i.p.v. over mij? Als je mening echt zo goed is dat staat die wel op zich hoor en dan kan iedereen zelf zijn conclusies trekken. Dank.

FaerieFreak

Avatar

God god, hetisjantje...

Een echte filmkenner en/of kijker kan ik je niet noemen.

IJzersterke film met giganten van acteurs. Jack Nicholson heeft 2 'momenten' in de film en in beide momenten knalt ie alles van het scherm af. Daarbij speelt Tom Cruise een rol die niet echt van hem gewend is. Tom Cruise staat gewoon bekend als een Ethan Hunt-type personage.

Dat je zelf niet voor een film kunt gaan zitten en halverwege vergeet dat je hem überhaupt aan het kijken was is niet de schuld van de film, noch van de acteurs...

hetisjantje

Avatar

Moeilijk af te kijken Tom Cruise vehicle op tv. Niet goed genoeg om de reclameblokken te weerstaan, je zapt weg, vergeet de boel, en een half uur later denk je "oh ja" als je weer terugzapt omdat er elders weer maandverband wordt verpatst. De acteurs leiden erg af, Tom Cruise speelt Tom Cruise, en onwillekleurig ga je aan marsmannetjes en placenta's denken en aan doelgroepmarketing en natte oudere vrouwen. Demi Moore speelt Demi Moore, en je denkt aan hoe lelijk plastic tieten nu eigenlijk zijn en waarom mensen zichzelf zo mutileren. Jack Nickolson speelt Jack Nicholson, en je denkt, godverdomme, kan die nou nooit eens een andere rol spelen dan zichzelf en moet ie nou echt proberen elke film te p0wnen waar hij in voorkomt? Zucht. Oh ja, dan is er ook nog het verhaal. Begrijpt u wat ik bedoel? Ik geloof een of ander machovehicle/suspense/rechtzaaldrama of zo, maar dit laat ik over aan degenen die hem hebben afgekeken.