This Is It (2009)

Like You've Never Seen Him Before

Reviews (4)

Crispy

Avatar

Deze "film" heb ik gelukkig thuis op de bank gekeken en niet in de bios. Zelfs thuis heb ik hem niet eens afgekeken.
Natuurlijk is Michael Jackson een begenadigd muzikant en entertainer. En dat is ook terug te zien, zeker de perfectionistische werkwijze. This Is It laat wel zien dat hij in staat zou zijn geweest de concerten te geven, iets waar velen toch nog wel aan twijfelden.
Maar juist voor een artiest als Michael Jackson zit ik niet te wachten op repetitiebeelden waarbij hij zichzelf (ook naar eigen zeggen) in loopt te houden. Het is triest dat dit als nalatenschap van Michael Jackson wordt gezien. Repetitiebeelden van zo'n artiest zijn wel eens interessant om te zien, maar echt geen anderhalf uur lang. Ik denk dat er ook weinigen zijn die de anderhalf uur gaan zitten kijken naar een looptraining van Robben terwijl hij nog in topvorm moet gaan komen...

Voor mij is dit, samen met het uitbrengen van het lied "This Is It" (wat nog niet af was), weer een voorbeeld van hoe commerciële belangen vaak ook voor artistieke belangen worden geplaatst. Denk daarbij ook aan de reclames die van tevoren gemaakt werden: de film zou 2 weken in de bioscopen draaien en daarna niet meer (ook niet op dvd). Volledig onhoudbaar volgens mij, en dat zal ook nooit de bedoeling zijn geweest. Uiteindelijk heeft hij volgens mij een paar maanden gedraaid en is op dvd en blu-ray uitgekomen. Heb niet de behoefte gehad om daar wat onderzoek op te doen, maar het zou me niets verbazen als daar ook nog verschillende edities de ronde doen.

Kortom: de "film" laat een paar kleine punten zien over Michael Jackson zelf, maar blijft toch met name een registratie van repetities, waar slechts beperkt het supertalent van Michael Jackson en de lading van zijn uiteindelijk bedoelde concert, te zien is.

Tarkus

Avatar

Zeer interessante film over de repetities van Michael Jackson's show 'This Is It' die hij zou gaan opvoeren in Londen.
Zoals iedereen wel weet is dat er nooit van gekomen. Michael Jackson overleed nog voor de shows een aanvang zouden vinden.
Nota bene op dezelfde dag als de Belgische Yasmine, en ik moet toegeven dat ik meer aangeslagen was door de dood van deze laatste dan die van Michael.
Ik ben nooit echt een fan geweest, maar ik moet toegeven dat hij wel goede, tot zeer goede nummers had.
Ook zijn podiumact was altijd wel een belevenis, en dat zie je in deze film duidelijk.
Hoewel ik geen fan ben, betreur ik het ten zeerste dat deze show nooit heeft kunnen plaats vinden, als je ziet wat voor een werk er is aan voorafgegaan, maar ook de energie die Jackson er zelf heeft ingestoken, hij had er ook duidelijk veel zin in om die show op poten te zetten en er iets spectaculairs van de maken.
Deze film had me alvast kunnen overtuigen om zo'n show eens te bekijken, ik ben er wel van onder de indruk moet ik zeggen.
De vele fragmenten zijn werkelijk prachtig, zowel de optredens voor de show als de videoclips die erbij zouden worden gebruikt zijn fenomenaal.
Het heeft niet mogen zijn, en dat vind ik toch wel spijtig, hij was wel degelijk een groots artiest.

Wood Clinteast

Avatar

This is It is naar mijn smaak niets meer of minder dan pure geldklopperij van de Jacksons om zodoende de ellenlange rij schuldeisers enigszins tegemoed te komen.

De film kon mij nergens boeien en ik heb me mateloos geërgerd aan de zelfverheerlijking. Bij nader inzien past deze nonsens uitstekend als hekkensluiter in het vreemde rijtje films uit de koker van wijlen M. Jackson.

Verwacht geen interessante filmdocu hier, die in geen enkel opzicht eer doet aan het popfenomeen die ik enorm bewonderde in de jaren 80.

Two thumbs down...

Annefleur

Avatar

Naja jij bent de eerste.. Smiley face Ik heb deze film gezien in de bios, het begin was daardoor erg indrukwekkend en de mensen hielden het niet droog. Dit was goed te horen door de stilte!

Verder was het waarschijnlijk precies wat MJ wilde, dat we gewoon konden genieten van zijn concert! Want dat is het.. het is niet emotioneel, het is gewoon stoer en leuk om een keer gezien te hebben! Maar ik moet zeggen dat het leuk is voor de fans en als je zijn muziek een beetje leuk vindt is het ook nog wel leuk.. maar verwacht niet iets super boeiends ofzo. Het is ook geen docu!

Dus ik zeg.. mooi voor een keer, maar geen 'film' waar je nou voor thuis blijft op een vrijdag avond!