I Love You Phillip Morris (2009)

Based On A True Story... No, Really It Is

Jim Carrey is weer helemaal terug als relnicht in originele romantische komedie die het helaas met weinig romantiek moet stellen.
play

6,4 details

  • 98 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Biografie
  • Misdaad
  • Romantiek
  • Frankrijk
  • Verenigde Staten

Steven Russell (Jim Carrey) heeft werk, is getrouwd met zijn vriend en leid een luxe leven. Wanneer hij op een dag realiseert dat het luxe leven wel erg duur is begint hij met het oplichten van mensen. Hij wordt betrapt en naar de Texaanse gevangenis gestuurd waar hij verliefd wordt op celgenoot Phillip Morris (Ewan McGregor). Morris wordt echter al snel vrijgelaten en Russell besluit te ontsnappen om hem achterna te gaan.

Regie
Glenn Ficarra
John Requa
Cast
Jim Carrey, Ewan McGregor, Leslie Mann, Rodrigo Santoro, Louis Herthum, David Jensen, Joe Chrest, Antoni Corone, Marylouise Burke, Brennan Brown, Morgana Shaw, Annie Golden, Dameon Clarke, Clay Chamberlin, Michael Mandell.
Budget
$ 13.000.000
Opbrengst
$ 10.652.035
Release
18.01.2009
Release NL
22.04.2010
Release DVD
03.08.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Glenn Ficarra & John Requa | Cast: Jim Carrey (Steven Russell), Ewan McGregor (Phillip Morris), Leslie Man (Debbie), Rodrigo Santoro (Jimmy Kemple), e.a. | Speelduur: 102 minuten | Jaar: 2009

Ruim een jaar nadat de film al op verschillende filmfestivals draaide, is een landelijke release van I Love You Phillip Morris in Amerika nog steeds ver weg. Nederland krijgt de film ondertussen wel gewoon te zien, maar ook hier is de schade van een jaar uitstel goed te zien. De komedie waarin de liefde tussen twee mannen centraal staat, is overduidelijk nog flink aangepast. Een jaar geleden had de film nog regelmatig een intiem moment tussen zijn hoofdrolspelers, maar in de huidige bioscoopversie is daar weinig van overgebleven. Films over homoseksualiteit zijn weliswaar enigszins geaccepteerd, maar te veel fysiek contact ligt blijkbaar nog steeds gevoelig in Hollywood. Wat overblijft is een zeer grappige en originele komedie, maar de liefde komt er helaas bekaaid vanaf.

I Love You Phillip Morris vertelt het waargebeurde verhaal van meesteroplichter Steven Russell die na een heftig auto-ongeluk plotsklaps uit de kast komt en zijn volledige leven omgooit. De grootste relnicht van Miami worden is zijn nieuwe levensdoel. Zo gezegd, zo gedaan. Russell koopt wat chihuahua’s, regelt een gespierde kerel en slaat aan het shoppen. Maar, zo merkt hij al snel: homo’s hebben een duur leven. Om zijn extravagante bestaan te bekostigen wordt Russell oplichter. Hij oefent tenslotte al zijn hele leven met zichzelf anders voordoen. Toch lukt het hem niet uit het gevang te blijven. Russell wordt opgepakt en achter de tralies leert hij Phillip Morris kennen. De mannen vallen op slag voor elkaar en als Russell naar een andere gevangenis wordt overgeplaatst zit er niets anders op dan zijn oplichterspraktijken nog eens op te schroeven. Alles om maar weer bij zijn ware liefde te komen.

videotrailers & clips

alle artikelen (8)

I Love You Phillip Morris Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

mauricedd

"...Ik heb helemaal niks met homo`s 1 verkeerd woordje en ze zijn beledigd maar deze film is `n geweldig......"

Banned

"...[quote=LeoKlee]maar wel een beetje een gay film :|[/quote] Het gaat over homo's... Beetje grof om......"

LeoKlee

"...Nouja, verhaal is goed en Jim Carrey is natuurlijk awesome, maar wel een beetje een gay film :|..."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

I Love You Phillip Morris

acties