Algemeen

I Love You Phillip Morris krijgt eindelijk een USA release

Op 3 december 2010 staat Amerika op zijn kop!

door Bram de Groot op 27.08.2010 om 09:43 in Algemeen
De maatschappijen Roadside Attractions en Liddell Entertainment, die eerder de Noord-Amerikaanse distributierechten kochten van Biutiful van Alejandro González Iñárritu, hebben bekend gemaakt dat ze ook de rechten hebben bemachtigd van de film I Love You Phillip Morris (2009) van co-regisseurs Glenn Ficarra en John Requa. De komedie met Jim Carrey en Ewan McGregor kwam afgelopen maanden regelmatig in het nieuws omdat geen enkele maatschappij de film durfde te distribueren in het Noord-Amerikaanse continent, omdat de film schijnbaar voor hen te openlijk / humoristisch omgaat met (de vooroordelen over) homoseksualiteit.

De komedie is ondertussen al enige tijd in de Nederland te krijgen op Dvd en Blu-Ray. Lees hier de Blu-Ray Review. In de States moet I Love You Phillip Morris nu vanaf 3 december 2010 in de bioscoop te zien zijn. Het wordt afwachten hoe de Amerikanen gaan reageren...

Hieronder lees je het uitgebreide persbericht van de maatschappijen Roadside Attractions en Liddell Entertainment:9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

marcjeb

Avatar

Remco "Zo een paar mensen op deze site moeten nodig eens aan hun grammatica werken :| als ik die comments lees.
Ach ja Amerika is nu eenmaal een land van tegenstrijdigheden. Aan de andere kant is het ook een heel mooi land waar goede films vandaan komen T+)"


Indd de meeste kwakken gewoon snel wat neer:P.. Remco controleert zijn text eerst 3x met google en word.

Remco

Avatar

Zo een paar mensen op deze site moeten nodig eens aan hun grammatica werken :| als ik die comments lees.
Ach ja Amerika is nu eenmaal een land van tegenstrijdigheden. Aan de andere kant is het ook een heel mooi land waar goede films vandaan komen T+)

Loconut

Avatar

Hoe ging dat liedje ook alweer? "For the laaaaand of the FREEEE..."
??

Film vond ik wel oké overigens.

movieboy

Avatar

GAY! burn this movie burn!

had ik totaaal niet verwacht van jim carry!

marcjeb

Avatar

Vond het een viese film :P... er zaten ook grappige stukjes in

Hoiii

Avatar

De film is helemaal niet zo shockerend ofzo, vond leuke film, wat kan de usa zich toch aanstelle terwijl daar soms ook de grootste sgandalen gebeuren haha,,.

patrick_h

Avatar

geen enkele maatschappij de film durfde te distribueren in het Noord-Amerikaanse continent, omdat de film schijnbaar voor hen te openlijk / humoristisch omgaat met (de vooroordelen over) homoseksualiteit.


Die aanname staat overal, is lekker makkelijk, maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat de producent gewoon belachelijk veel geld voor de distributierechten vroeg.

HertogJan

Avatar

Lekker bekrompen daar in de USA. Ik vond het een topfilm, een luchtige komedie. De hoofdpersonen hebben geen zware identiteitscrisis omdat ze homo zijn, maar zijn het gewoon en daar wordt verder niet over geoordeeld. Een nuchtere insteek die ze in Amerika wel kunnen gebruiken. Had van Philip Morris een vrouw gemaakt en de film was nog steeds vermakelijk.

Kon Brüno wel gewoon draaien in de USA? Want dat vind ík dan weer een voorbeeld van een nietszeggende stereotypische homo film, met enkel referenties naar buttsex.

timdekw

Avatar

Wat een mensen toch... Zo ernstig vond ik de film nou ook weer niet. Ik vond de film makkelijker wegkijken dan Brokeback Mountain, omdat Philip Morris een stuk luchtiger is, maar de film gebruikt homoseksualiteit wel vrij humoristisch.

NieuwsFilm

meest populair