How to Train Your Dragon (2010)

One adventure will change two worlds

Reviews (4)

Paulusie

Avatar

Vanaf dat ik een kind was, ben ik al gek op draken. Ze zijn de ultieme fantasie wezens. Je kon er geweldige avonturen mee beleven en ze waren wijs. De enge en gevaarlijke draken, daar geloofde ik niet in. Toen deel 1 uitkwam in de bioscoop wilde ik er meteen heen maar dat kwam er niet van. Toen de film op dvd uitkwam direct gekocht.
Vanaf het begin tot het eind geweldig. Alles klopte aan deze animatie film. De stemmen met de karakters, vooral de hoofdpersoon. Bij die stem begin ik al te lachen. De stijl van het tekenwerk en de kleuren. Het verhaal gewoon vermakelijk, anders zijn en ‘gehandicapt’ is geen probleem. Doet het meestal wel goed.
Maar vooral de samenwerking tussen mens en draak vond het kind in mij geweldig. Ik werd er helemaal vrolijk van. Super film en een regelrechte aanrader.

X-s3ss!v3

Avatar

Leuk bedacht dat het echt een huisdier wordt en dat er een hechte band ontstaat tussen 2 wezens die elkaar nog niet begrijpen.
Leuk aangekleed, vind het interessant wat ze hebben gedaan met de ''night fury'' als deze aanvalt.
In het begin weet je nog niks en zie je niet wat nou eigenlijk die snelle aanvallen maakt, je hoort enkel geluid als van een soort straaljager die raketten afschiet.
Later in de film bij de vulkaan zit Hiccup er zelf op en kun je als het ware zelf meemaken hoe deze snelle aanvallen eruit zien vanuit hun oog. Ook erg leuk gevonden.

CasperZijden

Avatar

Leuke film voor jong en oud. Het verhaal is best aardig neergezet, verstand op 0 en kijken maar (wat je van een kinderfilm verwacht) De graphics zijn echt super strak, vooral het vuur is heel mooi. De audio is wel redelijk, had van mij wel wat ruimtelijker mogen zijn.

Conclusie:
Niet heel erg vernieuwend. Vooral leuk voor kinderen (meestal met een kinderfilm) als je van animatie houd is het wel een aanrader.

Cijfer: 7


Http://twitter.com/casperzijden

setheelen

Avatar

Net deze film gezien in 3D --> PRACHTIG! komt redelijk traag op gang.. maar vanaf dan zat ik vaak met open mond volledig in het verhaal! :E de animatie is geweldig en het 3D-effect komt volledig tot z'n recht in deze film. Héél mooi verhaal en ook al lijkt het op het eerste zicht (in de trailers) redelijk kindvriendelijk, vond ik dat er naarmate het einde naderde er echt wel heftige actie inzat die misschien kleinere kinderen kan afschrikken die enorme draak in die vulkaan die ff alles platbrand en waardoor Hiccup zijn voet verliest
deze film verdiend tot nu toe de Oscar voor beste animatiefilm 2010! :D
9/10 krijgt ie van me ;)