Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole (2010)

On his way to finding a legend...he will become one.

James Cameron, kijk goed, dít is hoe je 3D zou moeten gebruiken.
play

5,9 details

  • 97 Min
  • Animatie
  • Avontuur
  • Fantasy
  • Actie
  • Familiefilm
  • Verenigde Staten
  • Australië
97 Min Verenigde Staten

Guardians of Ga'Hoole is gebaseerd op de gelijknamige kinderboekenreeks van Kathryn Lasky. Het verhaal speelt zich af in het bos van Tyto, waar het koninkrijk der kerkuilen bedreigd wordt door duistere krachten.

Alt titel
Guardians of Ga'Hoole, Legende van Ga'Hoole 3D
Regie
Zack Snyder
Cast
Helen Mirren, Sam Neill, Geoffrey Rush, Joel Edgerton, Hugo Weaving, Jim Sturgess, Abbie Cornish, David Wenham, Ryan Kwanten, Angus Sampson, Richard Roxburgh, Miriam Margolyes, Anthony LaPaglia, Essie Davis, Deborra-Lee Furness, Emily Barclay, Bill Hunter, Barry Otto, Adrienne DeFaria, Sacha Horler.
Budget
$ 80.000.000
Opbrengst
$ 140.073.390
Release
24.09.2010
Release NL
30.09.2010
Release DVD
01.03.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Zack Snyder | Cast: Jim Sturgess (Soren), Hugo Weaving (Noctus), David Wenham (Digger), Emily Barclay (Gylfie), Ryan Kwanten (Kludd), Helen Mirren (Nyra), Geoffrey Rush (Ezylryb), e.a. | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2010

Sinds het succes van Avatar kan er geen film in 3D uitkomen of James Cameron zal er over zeuren. Steeds weer is er onvoldoende tijd in de 3D gestoken of is het enkel een niets toevoegende gimmick. Het feit dat Cameron zelf de trend van 3D als lege huls heeft gezet wordt in zijn klaagzangen systematisch vergeten. Over Legend of the Guardians kan Cameron echter ongetwijfeld niets te klagen hebben. De 3D is adembenemend prachtig en uitermate functioneel. Helaas doet ook het slechte scenario terugdenken aan Avatar. Cameron kan trots zijn op zijn invloed op de filmwereld.

Soren en Kludd zijn twee jonge uilen. Soren is een dromer die nog steeds gefascineerd luistert naar de verhalen van zijn vader over de spannende legendes van de Bewakers van Ga’hoole, een mythische groep uilen die al eeuwenlang verwikkeld is in een strijd met het kwaad. Kludd moet niets hebben van de verhalen en nog minder van zijn broertje. Zeker als blijkt dat Soren over een uitzonderlijk vliegtalent te beschikken, wordt Kludd steeds jaloerser. Op een dag worden de twee jonge uilen ontvoerd door de kwaadaardige ‘Pure Ones’. In hun drang naar werelddominantie onderwerpen zij steeds meer uilen aan zich. Een deel dwingen ze tot slavenarbeid, terwijl de sterke uilen door hen worden opgeleid tot strijders.

videotrailers & clips

alle artikelen (10)

Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Tarkus

"...Mooie animaties, maar duidelijk bedoeld voor 3D. En dat gaat een beetje ten koste van het scenario,......"

X-s3ss!v3

"...Komt vast een vervolg op, er zijn namelijk ook meerdere boeken van. Tot nu toe ook 1 van mijn favor......"

11qqaazz

"...Een leuke film die geweldig had kunnen zijn...meer zat er helaas niet in...."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole

acties