Kung Fu Panda 2 (2011)

Prepare for the return of awesomeness.

Vermakelijk vervolg is misschien niet zo verrassend meer als deel één, maar de makers blijken nog steeds vindingrijk te zijn.
play

7,0 details

  • 90 Min
  • Animatie
  • Actie
  • Avontuur
  • Komedie
  • Familiefilm
  • Verenigde Staten
90 Min Verenigde Staten

Niet alleen reageerde de internationale filmpers enorm positief op Kung Fu Panda, maar daarnaast wist men met de film zo’n 632 miljoen dollar binnen te slepen in de box office. Genoeg reden dus voor Paramount om een vervolg te maken, dat in de vorm van The Kaboom of Doom uit zal komen. Po’s droom is uitgekomen nu hij als Drakenkrijger de Vredesvallei beschermt, samen met zijn vrienden en de andere Kung Fu meesters die bekend staan als de Furious Five: Tijger, Kraan, Mantis, Adder en Monkey. Die droom komt echter in het geding als er een nieuwe vijand opstaat met een wapen waarmee kung fu verslaan kan worden. Het is aan Po en de Furious Five om China, de vallei en kung fu te redden. Maar, wil hij de nieuwe vijand verslaan, dan moet Po in zijn verleden kijken en een manier vinden om zonder kung fu de nieuwe dreiging te weerstaan.

Alt titel
Kung Fu Panda: The Kaboom of Doom
Regie
Jennifer Yuh
Cast
Jean-Claude Van Damme, Angelina Jolie, Jackie Chan, Dustin Hoffman, Seth Rogen, Gary Oldman, Jack Black, Lucy Liu, David Cross, Danny R. McBride, Michelle Yeoh, Dennis Haysbert, Victor Garber, James Hong, Mike Bell.
Budget
$ 150.000.000
Opbrengst
$ 665.692.281
Release
25.05.2011
Release NL
16.06.2011
Release DVD
15.11.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Jennifer Yuh | Stemmencast: Jack Black (Po), Angelina Jolie (Tigress), Dustin Hoffman (Shifu), Gary Oldman (Shen), e.a. | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2011

En weer is er een vervolg op een eerder succes. De meeste bioscoopgangers zullen inmiddels wel een sceptische blik krijgen: gaat dit weer een herhalingsoefening worden? Natuurlijk zijn er genoeg overeenkomsten met het verrassend aanstekelijke eerste deel, maar Kung Fu Panda 2 blijft prima overeind en heeft genoeg nieuwe vondsten om anderhalf uur te kunnen vermaken.

Van tevoren was het nog wel even de adem inhouden; Po de reuzenpanda was zo goed als onverslaanbaar aan het eind van het eerste deel, dus zo spannend zou dit vervolg niet kunnen worden. Gelukkig hebben de makers goed nagedacht over hoe ze de film zo fris als het origineel konden houden. Po komt tot een schokkende ontdekking: die gans die hem heeft opgevoed is zijn biologische vader helemaal niet!

videotrailers & clips

alle artikelen (13)

Kung Fu Panda 2 Nieuwsberichten

Laatste reacties

KeesjeNL

"...Heerlijke film:)! Spectaculaire actie, oogstrelende mooielandschappen, leuke (nieuwe en oude) karakt......"

IvarW

"...Beter als het orgineel (die al fantastisch was) mooie 3D, Geweldige Kung Fu (natuurlijk) en Gary Old......"

11qqaazz

"...Zelfde. waardige opvolger....Vraag me af wat de volgende les is die er geleert moet worden...."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Kung Fu Panda 2

acties