The American

The American (2010)

George Clooney is

Reviews (3)

JamesBond

Avatar

Ik heb me uiterst vermaakt bij deze film..

Het is een rustige maar toch spannende film waar een hele goede sfeer hangt. De film begint met een klein actie stukje en de film wordt daarna rustig en komt langzaam op gang. Het is mooi om te zien hoe George Clooney opeens doorkrijgt dat er iets niet helemaal klopt...Ook het einde vind ik goed passend.

Met de film heb je een voorbeeld dat je met weinig woorden en met goed camerawerk een goede stevige film kan maken.

Deze film krijgt van mij een dikke 8! Het is een goede aanrader voor een Zaterdagavond

8/10

Tarkus

Avatar

De mooie beelden en de prachtige fotografie in deze film verraden dat regisseur Anton Corbijn eigenlijk van beroep fotograaf is.
En hij zou dat beter alleen blijven doen, want ondanks dat zijn debuut 'Control' wel een goede film was, is deze film een ramp.
Oersaai, slaapverwekkend.. en ga zo maar door.
George Clooney heeft me ook in deze film alweer niet weten te overtuigen van zijn acteertalenten, en misschien wordt het eens tijd dat ik de filmen waar zijn naam op staat eens links laat liggen, want 9 op de 10 filmen met Clooney vind ik de moeite niet waard.
Wellicht daarom ook dat in deze Blu-ray uitgave de extra BD zit van nog zo'n Clooney-mislukking, 'Michael Clayton', al is die film dan wel wat beter dan deze.

inimini

Avatar

Hitman wilt eenzaam bestaan verruilen voor liefde. Kan dit? Laat zijn wereld en hijzelf het toe?
Ode aan spaghetti westerns, grootse landschappen met zielig kleine mens/ auto erin. Weinig scherptediepte beelden voor op de huid, paranoide en eenzame leefstijl. Heerlijk rustige opbouw, een verademing t.o.v. de te snelle montages van hedendaagse actiefilms. Corbijn's fotografiche oog zorgt voor bijzonder mooie landschappen, man en vrouw.
Thema's: misdaad, sexualiteit, eenzaamheid, liefde, paranoia, profs.