The Town (2010)

Welcome to the bank robbery capital of America.

Reviews (5)

Olrik

Avatar

Top film!!!!
Ben Affleck had met Gone Baby Gone al bewezen dat hij talent had om een film te regisseren, maar het was maar nog af te wachten of zijn volgende film net zo goed zou worden en het resultaat mag er zeker zijn! T+)
Naar mijn mening is zijn tweede film nog beter dat zijn eerste film en heeft hij wederom laten zien dat hij groot talent voor regisseren heeft.
Het verhaal is erg goed uitgewerkt en erg onderhoudend en bevat evenals sterke actiescénes als ijzingwekkende acteerprestaties van onder anderen Ben Affleck zelf en een geweldig spelende Jerremy Renner.
Een zeer goede film en zeker een om niet te vergeten.

8,0 / 10

RyanC

Avatar

Het is altijd even wennen wanneer een acteur op de regisseurstoel zit, maar het levert vrijwel altijd puik werk op. Voorbeelden hiervan zijn zat te benoemen; George Clooney, Clint Eastwood, Sylvester Stallone en in dit geval Ben Affleck. Zijn status is mede door zijn voormalige relatie met Jennifer Lopez en de gigaflop Gigli gekelderd maar Affleck verdient voor deze film een pluim!
De film schiet uit de startblokken met een uiterst geweldadige bankroof, die als rode draad van de film fungeert. Alle relaties van de betrokken partijen worden goed uitgediept gaandeweg de film. Hierdoor blijft de film zijn interesse behouden. En met de FBI op de hielen blijft de spanning door de gehele film voelbaar. De climax die hierop uitmondt is het absolute hoogtepunt van de film (Heat...)
Hoewel het publiek Ben Affleck liever VOOR de camera ziet dan erachter, mag hij toch wat vaker de lens op zijn oog zetten. Als het misdaadfilms als The Town oplevert dan ben ik benieuwd wat meneer Affleck nog meer in zijn mars heeft wanneer hij een topbudget tot zijn beschikking krijgt.

jaime91

Avatar

Ik was in eerste instantie niet zo'n fan van Ben Affleck. Hij had in mijn ogen in te veel flops en slechte films gespeeld maar aangezien ik overal las dat hij het als regisseur wel goed schijnt te doen besloot ik hem toch maar weer een kans te geven. En wat blijkt? Het heeft een flinke tijd geduurd maar Affleck is eindelijk volwassen geworden, en blijkt naast een sterke regisseur ook ontzettend gegroeid te zijn als acteur.

Ik ben het met Thomas Hermssen zijn recensie eens dat Affleck niet echt de right man for the job is om de hoofdrol op zich te nemen. Gewoon omdat hij daar niet het goede uiterlijk voor heeft, gelukkig speelt hij wel ontzettend goed dus kan ik hier wel nog overheen zien. Jeremy Renner heeft mij eigenlijk nog het meest verbaasd. Renner is een acteur die het nu vooral goed doet in actiefilms, en daar zie ik hem ook graag in verschijnen alleen blijkt er in hem ook een sterke acteur te zitten. Hij zet de harde crimineel Jem echt fantastisch neer. Eigenlijk doet iedereen het top die in deze film zit.

De reden dat ik deze film dan toch geen 10 geef is omdat hij op sommige punten misschien toch wat cliché en voorspelbaar was en ik het einde ook wel een beetje zag aankomen. Maar verder is dit gewoon echt een topper! En absoluut een aanrader, ook voor de mensen die niet zo'n Affleck fan zijn. Aan zijn knappe koppie kan hij zelf ook vrij weinig doen, en hij doet echt zwaar zijn best om zijn rol toch geloofwaardig neer te zetten, en hij speelt absoluut niet slecht dus Affleck haters moeten deze film misschien juist wel gaan zien. Hij heeft zich in mijn ogen nu toch eindelijk bewezen, beter laat dan nooit zeggen we dan maar....

filmexpert62

Avatar

Ieder zn eigen smaak.
Ciche ?Zijn de meeste films toch.
Altijd de goede en slechterikken.
Net als in de muziek alles is al een keer gedaan.
Voor mij een vd betere films van deze eeuw,het biedt immers entertainment en de films zijn al gemaakt.
De films die door de critici als topper beschouwd/bestempeld worden zijn vaak de slechtste films.
Om deze op te noemen wordt de website gelijk 1 GB groter,haha.

Ben Affleck zie ik ook niet als topacteur maar hij brengt het er niet
slecht vanaf in deze film.
Als je deze film dus ligt af te zeiken vind ik dat je 95 procent v alle laatste 10 jaar gemaakte films wel kunt afzeiken.
Alleen al het feit dat acteurkanonnen als Al Pacino en Robert De Niro
nu al films maken met mislukkelingen als 50 cent die nog niet eens fatsoenlijke muziek kon maken.
Vandaar de naam 50 cent maar alles heeft de waarde wat de gek er voor betaalt oftewel als genoeg mensen ervan menen te houden brengt dat geld op.

Maar genoeg gelul,houdt je van een redelijke actiethriller dan kijk deze film.

Tarkus

Avatar

Geen slechte film dit, al had ik wat meer actie verwacht.
Maar het scenario is wel prima, en ook de vertolkingen mogen er zijn.
Ik heb de extended versie gezien, ruim 30 minuten langer, en ook dat beviel me wel.
Ben Affleck heeft in het verleden een paar flops op zijn naam gezet, maar sinds 'Gone Baby Gone', waar hij alleen de regie doet, en met deze film heeft hij toch weer aan krediet gewonnen, ook als acteur in deze film.