The Thing (2011)

In a place where there is nothing, they found something.

Reviews (3)

Screambird

Avatar

Tja, een remake van een remake.... The thing uit 1982 was al een remake van The Thing From Another World (1951).

Dat deze film met zijn twee remakes als horrorfilm doorgaat is ronduit een lachtertje. Ach, de optische effecten in deze laatste remake zijn natuurlijk niet slecht, maar ze helpen deze film maar weinig. Mij is nog steeds volstrekt onduidelijk wat deze buitenaardse wezens nu eigenlijk hier komen doen en wat vervolgens de reden is van het besmetten en uitmoorden van alles en iedereen.
Ach, bij een sf-film mag dat, toch? 6/10.

Tarkus

Avatar

Er wordt gezegd dat dit een prequel is van de eerste film uit 1982.
Maar dan vertoont het verhaal toch te veel gelijkenissen met het eerste en zou je eerder kunnen spreken van een remake.
Deze film is bovendien minder spannend dan de eerste, misschien omdat je weet wat je kan verwachten, is mogelijk, maar toch.
Uiteraard zijn de special effects in deze prent wel stukken beter dan in de eerste, maar wat wil je, er is op de bijna 30 jaar tussen beide filmen natuurlijk heel wat veranderd, 'Het Ding' ziet er in deze film dus nog afgrijselijker uit dan in de eerste, en dat zullen de liefhebbers wel appreciëren.
Kortom: minder goed dan de eerste film, maar daarom moet je hem niet naast je neerleggen, hij is zeker het bekijken waard.

major malfunction

Avatar

Deze gezien tijdens de Haloween Horrornacht en heb me prima vermaakt tijdens de film. Van tevoren had ik - van een aantal puristen - gehoord dat deze film 'minder' moest zijn dan het orgineel, maar vond het zelf allemaal overtuigend genoeg. Acteerwerk was prima, op een enkele mislukte render na waren de effecten ook goed, verhaal is bekend dus kan niet veel aan fout gaan en voor de rest... prima vermaak voor de liefhebber. Natuurlijk, als je deze film gaat vergelijken met zijn voorganger uit 1982 is deze iets minder, punt is dat deze film heel graag zijn voorganger wil zijn en daar (te) veel voor doet om dat waar te maken. De kracht van het orgineel lag in een ingetogen en desolate vertelling terwijl deze film wat meer is volgepropt met testosteron. Ach, ik zeg gewoon niet vergelijken en gewoon gaan met die banaan! Ik geef hem een hele mooie 7.