Zwart water

Zwart water (2010)

Reviews (3)

Tarkus

Avatar

Dit is misschien een ietwat trage, doch goede Nederlandse thriller.
Vooral het kleine meisje (Isabelle Stokkel) doet het voortreffelijk en bezorgt je soms de daver op het lijf.
Een horrorfilm zou ik het echter niet noemen, al zullen de vele dierenvrienden onder jullie van één bepaalde scène echt wel gruwelen, u bent gewaarschuwd !!, wel een prima thriller.
Dat er van deze film in de VS een remake op stapel staat (met Charlize Theron nota bene) verbaasd me niet, en daar kijk ik nu al naar uit.

rednitro

Avatar

Vond de film niet erg sterk.
Vond het verhaal wel aardig en zo'n 45 minuten in de film was het nog best redelijk allemaal, maar vond hem richting het eind van de film langdradig worden.
Miste de echte overtuiging en kracht in het verhaal.
En hoewel het verhaal zeker wel goed is en potentie heeft.
En het acteer werk niet slecht is zat er weinig overtuiging in de rol van het meisje (dochter).
Ook miste ik de spanning die bij een echte thriller hoort, vind de film dan ook geen klassieke thriller, maar meer in de richting van een donkere drama film.
Geef het een zesje. en dan ben ik nog royaal want een film die je eigenlijk op 3/4 uit wil zetten hoort geen voldoende te scoren.

Mark

Avatar

Het is wel heel makkelijk om deze film als crap te labelen als je het vergelijkt me de bekende j-horrors zoals The Ring of Dark Water. Maar zie je Zwart Water als een zeldzame Nederlandse thriller dan wordt je aangenaam verrast door een origineel plot met een paar aardige twists en schrikmomenten. De vele sfeervolle shots van verlaten Belgische locaties vond ik persoonlijk ook leuk om naar te kijken, ze geven de film op sommige momenten een erg creepy indruk. Het enige dat me achteraf echt tegenviel was het personage van Minis, daar kon ik geen sympathie voor opbrengen. Een 8!