Cowboys & Aliens (2011)

First contact. Last stand.

Reviews (4)

Glennekeeeee

Avatar

Leuke popcorn film waarbij het verstand op nul mag gezet worden. de aliens krijgen nergens diepgang net zoals de hoofdpersonages (zeer oppervlakkig) de actie die er is, is degelijk tot goed maar we moeten het met te weinig actie stellen). de effects zien er goed uit en voor Harisson Ford als grofgebekte kolonel in combinatie met de droogheid van craig is een troef samen met het uiterlijk van de immers schone Olivia Wilde.

7/10

Criticus1000

Avatar

Ga ik naar deze film kijken?
Laat ik dit dan eerst uitrekenen:
SBS6, die geweldige chique zender met kijkers uit de Bijlmer en omstreken, begint om 20:00 uur, en is klaar om 22:30
SBS6 doet er dus 2,5 uur over, d.w.z. 150 minuten
De film zelf duurt 119 minuten
Ergo: 150 - 119 = 31 minuten reclame, waarschijnlijk vooral door SBS6 voor haar eigen chique programmas.
Ik vind 31 minuten acceptabel.
Ter vergelijking: in de VS doen ze makkelijk 4 uur over 1 film

Tarkus

Avatar

Het blijft een rare combinatie, Western en Science-fiction, al is dit niet de eerste keer dat men er zich aan waagt, bekend voorbeeld uit het verleden is 'Westworld', de film was niet echt een succes en dat is deze ook niet geworden eigenlijk.
Al heb ik me toch wel vermaakt, er zit voldoende actie in deze prent, typische western-actie, maar ook SF.
Al met al redelijk geslaagd, maar het blijft dus wennen cowboys die een gevecht aangaan met aliens...

Acer

Avatar

Cowboys & Aliens is een film met een aparte visie, het oude western tegen het nieuwere (aliens, spaceships, nieuwe technologie) Ik vind verder dat Daniel Craig hier uitstekend voor gecast is, ondanks de eerste keus hiervoor Robert Downey jr zou zijn (wellicht een teveel iron man tintje) en Harrison Ford heeft z'n "Indiana Jones" look hierin. De film begint lekker donker en mysterieus, het voorwerp om z'n pols is wel erg gaaf. Deze film heeft me tot de helft helemaal mee, ik vind het te gek en hoop op een spectaculair en sensatievolle eind. Nou helaas, naar mijn gevoel was hier zoiets moois uit te halen. Alsof de creativiteit opeens op was en er gekozen is voor simpelweg een standaard eind. Ze mochten wat mij betreft de aliens ook wat meer verborgen houden en niet zo zichtbaar, want had toch het gevoel alsof ik naar grote kikkers aan het kijken was. Zucht, hoopte op een film die overweldigend kon worden en nu toch wel lichtelijk teleurstellend omdat het idee niet optimaal benut is. Neemt niet weg, dat het wel vermakelijk was en bij deze wel een aanrader voor de sci-fi fans en krijgt ook een 7/10.