Dredd

Dredd (2012)

Judgment is coming

Reviews (4)

horizon

Avatar

Wat een fijne actie film.

Geen onnodig lang achtergrond verhaal, een juiste setting voor de "judges" creeeren en actie maar. Korte speelduur past goed bij de film. Soundtrack ook goed gekozen.

Verwacht geen diepgaande karakterontwikkeling, dat zou dan ook totaal misplaatst zijn in deze film, maar het personage gespeeld door Thirlby maakt in het gegeven van de film een leuke ontwikkeling door. Ook mooi dat er geen melodramatische achtergronden op personages worden geplakt.

Alleen die slo-mo scenes hadden we korter gemogen, halen de vaart uit de film.
Leuk!

8!

Glennekeeeee

Avatar

Een zware teleurstelling. Na de hoge quoteringen en positieve comments had ik toch een sterkere film verwacht. Het begin is veelbelovend en deed me eigenlijk denken aan die ene motorscene uit The Dark Knight. De stad was ook zeer mooi in beeld gebracht maar daarna werd het eigenlijk een Die Hard/Resident Evil film waarbij er in een gebouw vanalles moet gebeuren om de film boeiend te houden. De actie is wel grof, en hard maar mist eigenlijk elke spanning. Positief is toch wel Karl Urban, je snakt naar elke oneliner die hij neerzet en ze komen echt goed over. Ik had gelezen dat velen bij deze film de slomo niet irritant vonden. Wel,... ik nét wel. Ok, dat die drug alles vertraagd en dat het beeld dat weergeeft is wel eens leuk maar op den duur kwam dit veel te veel voor en ook als Judge Dredds' buddy haar krachten gebruikte moest telkens de lichtinval veranderen... hatelijk. We zijn niet dom hoor...
Al bij al een teleurstelling want ik denk dat er meer in had gezeten. Het personage staat er wel dus een vervolg, mits goed scenario en spannendere actie is mogelijk maar door de financiële flop lijkt dit onmogelijk.

Tarkus

Avatar

Hier had ik veel meer van verwacht, voor mij is het een beetje een teleurstelling deze film.
Het verhaal heeft zeer weinig inhoud, en ook de vertolkingen zijn pover.
Wel veel actie en bruut geweld, de liefhebbers hiervan zullen opgetogen zijn.
Maar het is weer van dat, door de vele 3D effecten, nog eens extra in de verf gezet door de vele slow motion beelden, is een goed script ver te zoeken, waarschijnlijk door gebrek aan budget ervoor.
De fout van vele films tegenwoordig alles voor de 3D effecten en geen geld meer voor een deftig scenario.

jaime91

Avatar

Net gezien en toch een beetje teleurgesteld. Laat ik beginnen met de minpunten. Ten eerste baal ik wederom dat ik de trailer bekeken heb, vanwege de nodige spoilers. Niet dat de film daar veel aan kan doen, want de regisseur maakt nou eenmaal de trailer niet maar dit was wel een irritatie punt. Ook wist de film me niet heel erg te verassen. De actie was bruut, en de Slo Mo een leuke uitvinding maar ik had liever wat meer hand to hand combat willen zien ipv alleen maar schietactie. Ook was de hele film niet meer dan een standaard actieflick die het boekje volgt.

Karl Urban is wel badass als Judge Dredd en Olivia Thirlby is een prima sidekick. Ook Lena Headey was ontzettend tof als slechterik Ma-Ma alleen had ik van haar nog wel wat meer willen zien. De film is R-Rated dus had nog wat meer van Ma-Ma's martelpraktijken laten zien ofzo. Had naast Judge Anderson en Dredd nog meer Judges naar binnen gestuurd waar Ma-Ma zich op kon af kuren. Headey was top, maar ik had het personage nog net wat gemener willen zien.

De film is wel prachtig en wreed vormgegeven. Jammer genoeg krijg je niet heel veel van de stad te zien, maar wat ze laten zien en het flatgebouw waar het om draait zijn ontzettend rauw en donker. Echt een stad en gebouw waarin je nog niet dood gevonden wil worden. Heel tof!

Alles bij elkaar opgeteld moet ik zeggen dat het absoluut geen slechte film is. Ik had Dredd vele malen slechter verwacht, er viel alleen op sommige punten nog wat meer uit te halen. Deze remake is absoluut beter dan zijn voorganger (de versie met Stallone) en bevat godzijdank ook veel minder van die flauwe humor en geen slechte sidekick. Ook is de actie netjes in beeld gebracht en zit er nauwelijks van die irritante shakycam in. Gewoon een aardige actiefilm dus, met een hele nette speelduur. Ik hoop wel op een sequel, dat verdient ie absoluut.