Schemer

Schemer (2010)

Reviews (3)

Frietgezicht

Avatar

Aardig filmpje met ook redelijk goede acteerprestaties.

Motieven zijn idd nogal schril aanwezig maar ook de vriendengroep zelf is een zooitje. Alleen die homo dan om indruk te maken op zijn crush.

Het voelt ook nooit als een vriendengroep die opeens overgaat tot een rare daad maar meer een bij elkaar geraapt zooitje die elkaar totaal niet liggen.
Waarom gaat Jessy elke keer met hun mee?Wat is de lol?
En waarom zit een ander meisje continu met dr vriend erbij als ze bang is dat die ervandoor gaat met Jessy?Ga dan wat anders doen met je vriend.

Jessy zelf is ook niet echt een sympathiek karakter.
Beetje suf,beetje dom maar ook lullig tegen dr beste vriendin,gozer willen die al vriendin heeft en liegen dat ze met andere gozer gezoend heeft. En altijd zeuren en weglopen. Daardoor gunde ik haar bijna de dood hoewel die scene best goed was.

Had wel liever een kortere opbouw gezien en dan ook nog een afloop waarbij ze opgepakt worden en je hun reacties ziet en eventueel wie de anderen verraden.

Aardig filmpje maar niet bijzonder. Een 6

Blargon7

Avatar

Helemaal eens met Filmfan25 hierboven. Het motief om haar te vermoorden is totaal vaag. Aangezien in de film werd gemeld dat het gebaseerd is op een ware gebeurtenis, ben ik eens gaan zoeken naar het werkelijke motief... Blijkt net zo flinterdun als in de film.
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/746443/2003/12/22/Maja-Bradaric-was-te-brutaal-en-moest-dood.dhtml

Misschien maakt juist het motief-loze moorden het verhaal van de film misschien nog wel sterker.

Orangey

Avatar

Een zeer aardig Nederlands misdaaddrama. Gebaseerd op de moord Marja Bradaric, met de nadruk op gebaseerd. De motieven die de Smitsman zelf heeft bedacht zijn namelijk zeer matig en wel erg simpel en onbenullig, al vond ik het wel een intrigerend gegeven dat ze vermoord is door haar vrienden. Ook de vertelstijl beviel me eerst niet, maar later wordt daar slim van gebrek gemaakt. Acteerprestaties zijn zeer aardig met voor mij Gaite Jansen die er bovenuit springt, een mooi meisje dat een erg goede acteerprestatie neerzet.