RoboCop

RoboCop (2014)

Your move

Reviews (4)

Glennekeeeee

Avatar

Oordeel niet over het origineel en waarschijnlijk zal het er niet aan tippen. maar los daarvan gezien is dit geen onaardige blockbuster. de sfeer is goed en het verhaal word mooi opgebouwd. de film heeft zijn (licht voorspelbare) twists zonder het verhaal té langdradig maken. en al is het kritische hier misschien minder aanwezig. op sommige momenten voel je het toch wel en persoonlijk vond ik dat meer dan genoeg. jackson speelt een heerlijke bijrol maar het is voor oldman die de show steelt en zelfs in dit soort simpele blockbusters het niveau doet stijgen met het materiaal dat hij voorgeschoteld krijgt. keaton vond ik niet zo sterk en werkte soms best op de zenuwen. maar het grootste minpunt is toch de hoofdrolspeler. zelfs in het begin als mens toont hij amper emoties en het is dan zelfs raar dat het uiteindelijk de emoties zijn waar het allemaal om draait. persoonlijk denk ik dat schoenaerts dit personage een grotere gelaagdheid had kunnen geven al is het achteraf gezien toch maar beter dat hij zich niet heeft verleend aan dit project.

6,5/10

longshot

Avatar

Ik ben het met JL_11 eens en dus niet met Johnwayne. Ik vind deze robocop wat beter dan het origineel van Paul Verhoeven. De hoofdrolspeler was beter, de effecten waren beter, Gary Oldman speelt er in mee. Het verhaal zat redelijk goed in elkaar, een paar dingen toch ongeloofwaardig maar de opbouw is goed. Ik begon met een beetje tegenzin te kijken maar het is me toch meegevallen. Het was echter niet echt spannend. Als er een vervolg op komt hoop ik dat deze echt spannender wordt a'la terminator.

JL_11

Avatar

Om met de deur in huis te vallen: Deze Robocop kan zeker weten naast de originele staan! Dit is een prachtvoorbeeld van een reboot! Een zelfde verhaal op een nieuwe manier brengen en daar slaagt ie me brio in! Van een campy B-film vol expliciet geweld naar een ernstige, gestileerde en mooi vertolkte actiefilm! Het is waanzinnig hoe het origineel een soort heilig statuut heeft gekregen als ik alles lees wat op internet al verschenen is over robocop (en hoewel ik zeker en vast fan ben van de originele film) vond ik deze aanpak toch beter werken naar mijn noden als filmfan! Het gevecht van een man wiens lichaam volledig verwoest is (wat een werkelijk pakkende en schokkende scene oplevert)en wordt omgebouwd tot een cyborg komt in deze versie echt wel pakken beter tot zen recht, hoewel ie naar het einde toe wat minder wordt en het wat rommeliger wordt kan ik voor mij persoonlijk niet echt meer slechte punten opgeven! mooie actiescènes, een verzorgde en rustige opbouw van het verhaal(naar het einde dus wat minder)gave vertolkingen, en een frisse, nieuwe, serieuzere insteek op het verhaal en met veel eerbied voor het origineel! Deze film was een heerlijke start voor een nieuw filmjaar en was ie het wachten zeker en vast waart! Ik hoop echt dat ie genoeg zal opbrengen want een eventueel vervolg zou voor mij zeker mogen

johnwayne

Avatar

Een remake is pas zinnig, wanneer je het origineel kunt verbeteren of op z'n minst met een originele invalshoek kunt evenaren. Robocop 2014 is een saaie, humorloze en zielloze film gevuld met vals sentiment. Deze film spuugt op het origineel, dat niet alleen verhaaltechnisch beter in elkaar stak, maar ook wist wat het was een over-the-top lowbudget actiefilm met bijtende satire. De special fx zijn anno 2014 natuurlijk beter, maar dat is niet voldoende.