Riddick

Riddick (2013)

Survival Is His Revenge

Reviews (3)

Tarkus

Avatar

Had van dit derde deel van Riddick meer verwacht.
De eerste was goed, de tweede beter, maar deze is terug veel minder.
De special effects en de vertolking van Vin Diesel Katee Sackhoff maken de film het bekijken waard, maar het scenario is een zootje. Er zit amper verhaal in, laat staan dat het ene goed zou zijn.
Als ze van plan zijn een 4de deel te maken zal men zich toch moeten concentreren op een goed scenario of ik denk dat deze reeks een roemloos einde tegemoet gaat.

Frietgezicht

Avatar

Net gekeken en aardig filmpje(wat verwacht je anders als je dit gaat kijken)
Diesel was weer lekker op dreef als Riddick en ook wat leuke verkrachtings-grapjes zaten in deze prent.

Wel jammer dat de beesten op zo'n planeet op 2 vingers te tellen zijn(net als in deel 1 of daar zelfs op 1 vinger)Wat eten ze uberhaubt(vroeg ik mij in deel 1 ook al af) want op toevallig wat mensen na lijkt er niks te vreten.
Op zo'n planeet is het wel leuk om meerdere 'diersoorten/jagers' te zien.
En op het begin pakt zo'n beest snel en dodelijk zo'n soort zebra heyena en later lijken ze stuk trager.

Wel beetje nep dat er 4 naakte wijven klaar liggen voor een veeg en Riddick zegt 'Obligations that i couldn't fulfill'
Lol serious?

Geen sterke film maar heb mij prima vermaakt ermee.

Glennekeeeee

Avatar

Een alternatieve blockbuster, zou zo ik riddick het best kunnen omschrijven. Met een beperkt budget hebben ze er het maximale uitgehaald maar of dit de juiste film is om de franchise terug op te starten? daar ben ik niet zo van overtuigd. Diesel speelt sterk, in de verschillende fases van de film overtuigd hij op elk moment. De rest van de cast is zeker niet slecht maar waar het probleem zich vooral schort is het verhaal. Het verhaal stelt eigenlijk veel te weinig voor en er gebeurt iets te weinig in om steeds geboeid te blijven kijken. Ook visueel heeft de film een paar mankementen. Vaak merk je dat er voor de green key gewertk is en dat is zeer jammer aangezien de film zich constant in dezelfde omgeving situeert.

Riddick is zeker geen slechte film en een leuke zijsprong na films zoals Iron Man 3, Man Of Steel, Fast 6 etc maar de film vervuldigt niet volledig mijn verlangens en heeft teveel mankementen om ergens het niveau van pitch black te evenaren