Contagion (2011)

Don't talk to anyone. Don't touch anyone.

Reviews (2)

Glennekeeeee

Avatar

Met Soderbergh achter het stuur. Cotillard, Damon, Law, Fishburne, Cranston, Paltrow en ga zo maar door in de cast zou je een topfilm mogen verwachten. Een uitstekend en als het goed uitgewerkt is nog steeds een excellent werkend concept dat elke keer weer voor spanning kan zorgen had deze film dan ook alles om een sterk product te worden. Achteraf was ik toch licht teleurgesteld.

De film start nochtans mooi, de start van de epidemie op sterke muziek zonder dialoog brengt een soort van nauwheid teweeg waarvan je hoopt dat deze je de hele film kan beklemmen. Alleen is dit niet het geval. We volgen verschillende mensen in het verhaal uit de epidemie en dat die nogal voorspelbaar zijn gekozen zou geen probleem mogen zijn als je kijkt wie dat personage speelt. Jammer genoeg heeft uiteindelijk geen enkel personage een echte uitwerking en hadden deze personages door eender wie kunnen gespeeld worden. Elke dialoog is in functie van het oprakelen van het virus. Alleen bij Damon's personage valt dat wat achterwege maar word steeds dezelfde scène herhaald in een variatie waardoor dat ook nogal saai blijkt te zijn. Je zou denken: als dan alles in functie van de epidemie staat dan kan je een soort 'Bourne' thriller kunnen krijgen met enig verschil dat hier naar een vaccin moet gezocht worden en niet naar een identiteit. Maar verschillende mensen/organisaties die hun eigen winst kunnen behalen bij deze situatie etc kunnen voor venijnige spelletjes zorgen. Deze piste komt nergens tot leven en wat we in de plaats krijgen is eerder een soort drama dat tergend traag vooruitgaat en waar enkel de uitkomst/oorzaak nog een reden is om de film uit te zitten. Het blijft tot het einde wel best onderhoudend maar de finale is dan weer een anticlimax. Het is eigenlijk zelfs wachten tot de film 'gedaan' is waar je in een kort fragment de oorzaak te weten komt.

Contagion is een matig drama waarin deze sterk bezette cast personages voorgeschoteld krijgen die niets voorstellen en enkel als dialoogvoer dienen om de zoektocht in de epidemie voort te kunnen zetten. De film haalt nergens spanning en ook het einde is eerder een anticlimax. Het doet je vooral nadenken dat een meer realistisch zijn willende film als Contagion eigenlijk saaier is dan een ongeloofbare film in dit genre

4,5/10

Tarkus

Avatar

Goede film die een realistisch beeld toont van het het zou kunnen lopen als er een virus uitbreekt en dit op wereldschaal.
De vertolkingen, van een cast om U tegen te zeggen, zijn prima.
De film bevat weinig actie, maar ik vond dat zeker geen hinderpaal, men heeft, denk ik, speciaal voor deze opzet gekozen om het des te indrukwekkend te maken, want wat men hier toont, is op elk moment echt mogelijk !!
Kan de film wel aanbevelen, heb me zeker niet verveeld.