The Adjustment Bureau (2011)

Your Future Has Been Adjusted

Reviews (3)

hansbeer

Avatar

Wel een goeie aparte film, over engelen die zorgen voor gevolgen van keuzes, hier en daar wat gaten maar niet om aan te storen.
De boodschap is overigens dat zij dit doen omdat de mensheid er een tyfuszooi van maakt, en zonder hun tussenkomst er snel een einde zal zijn, niet eens een gekke gedachte...
Het einde moest ik bekijken via Youtube, met dank aan SBS6 die er weer een sneu programma ala "Help mn oma is een hoer" ertussen knalde, waardoor niet alles op de HDrecorder stond (niet meer doen hè SBS!!) ,
maar mijn volgens mij geknipte einde vond ik nogal simpel en een beetje jammer, zat meer in !

7 sterren.

Banned

Avatar

The Adjustment Bureau viel redelijk tegen. Te beginnen met het dwaze tv-serie beeldformaat van de film. Dan het verhaal dat met moeite wordt uitgelegd. Zo roept het veel vragen op en deze worden op een belachelijk manier beantwoord en blijven nog steeds onduidelijk. Leuke dingen als die map waar je leven staat in uitgetekend zijn gewoon een prop, laat staan dat ze iets toe te voegen hebben in het plot. Het is gewoon een chaos van lijnen die verder lijken op een schema van een macintosh.

Die hoeden zijn redelijk belachelijk, zeker wanneer Matt Damon ze op zijn hooft zet. Emily Blunt brengt toch nog hoop zijn weet foutloos te acteren in tegenstelling tot de rest van de cast. Nog nooit was typecasting in deze film zo zichtbaar en irritant.
Zoals al eerder gezegd roept het verhaal een hoop vragen op zoals bijvoorbeeld waarom bestaat The Adjustment Bureau , George Nolfi wist het blijkbaar ook niet en gaf het publiek mee dat God er alles mee te maken heeft. Die uitleg maakt The Adjustment Bureau ongeloofwaardig. De film maakt zich als het ware belachelijk op een onnozele manier. Van een vermakelijke film is hier géén sprake zoals hier wordt gezegd. Ook wordt niet gezegd wie nu zo'n plan heeft en wie wordt gevolg door dat bureau. We moeten gewoon aannemen dat Matt Damon in de problemen komt als hij blijft muilen met Emily Blunt.

Als kijker verlang om te weten wat die problemen zullen zijn. Uiteindelijk legt "de perkamentus van het Adjustment Bureau" aan Damon uit wat die problemen zijn. Wat volgt is een belachelijke profetie. Ofwel kies je dit leven ofwel kies je dit. Het grappige is dat er zelfs geen leven van af hangt welke keuze je maakt. De spanning is daardoor dus ver zoek.

Ook het plot waardoor alles in gang word gezet is redelijk stom. Zo valt iemand van the adjusment bureau gewoon doodleuk in slaap tijdens zijn opdracht op een bank. Komaan! Zo'n "professionele boel" dat adjustment bureau en dan valt die gast in slaap. Zo zat het scenario vol gaten en is de logica ver zoek! Gigantische camera fouten (zoals op de veerboot met Matt Damon en het personageHans) en de zwakke montage zorgen ervoor dat je je nog meer gaat ergeren aan ongecontroleerde zooitje.

Wat overblijft zijn de soms leuke maar uiteindelijk saaie achtervolgingen waar men veel meer uit kon halen en de score van Thomas Newman die wel leuk klinkt maar ook de film geen eigen naamkaartje kan meegeven. Spijtig want The Adjusment Bureau heeft zeker genoeg stof om een knappe film te worden, Maar de regisseur moet precies nog veel leren en wou iets te hoog grijpen met zijn verhaaltje. Mocht het geheel iets minder romantisch zijn en wat meer fantasy actie thriller zou dit beter hebben gewerkt. Nu kun je dit een romantische-loop-welke-leven-zal-ik-kiezen film noemen van de slechte soort. Had hier veel van verwacht maar helaas! 3/10 aah ja kan iemand zeggen waar de film een poging deed om humor aan bod te brengen want is heb hier nergens humor gezien of gehoord zelfs geen poging dus ik vraag me af waar iedereen het vandaan haalt dat er humor in deze film zit?

Tarkus

Avatar

Het begin van de film kon me aanvankelijk niet erg overtuigen, maar naarmate het verhaal vordert wordt veel duidelijk, en is het toch wel een goede film.
Prima rol alweer van Matt Damon, maar ook Emily Blunt is voortreffelijk.
Het is een beetje een uitzonderlijk verhaal, en zal niet meteen iedereen bevallen, ik had het er ook moeilijk mee zoals ik reeds zei, maar het loont de moeite om effe door te bijten.
Voor mij is ie alvast wel geslaagd.