Final Destination 5 (2011)

Death has never been closer.

Reviews (6)

ScatyFan

Avatar

Hij is niet zo goed als de eerste twee delen.
De intro was wel erg goed en awesome gedaan, de dood scenes waren iets minder maar er zaten wel onverwachte tussen.
Bij de brug was het wel aan een softe kant, de rest ging nog wel. Het is niet dat je onwijs schrikt dat is wel jammer maar echt slecht was die ook niet. Ik had bijna elke dood mis ingeschat waardoor ik best wel verast was.
Het was ook wel lache dat het eigenlijk afspeelde voor de tijd met de vliegtuig. En de laatste dood was helemaal onvoorspelbaar.
Het enigste waarvan ik een beetje rillingen van kreeg was bij dat meisje die haar ogen ging lezeren. De dood was met die gozer met die naalden op zijn lichaam was ook niet zo voorspelbaar vond ik maar wel heel erg overdreven.
Het is een film wat wel reddelijk leuk is om te kijken maar daar blijft het er wel bij. De beste is en blijft deel 1 en 2.

ScatyFan

Avatar

Ik moet hem nog gaan kijken, ik heb wel eventjes uit nieuwsgierigheid een klein stukje gekeken (tot de brug ergens). Man, wat vond ik dat tegen vallen :S
Ik had hem iets beter verwacht, maar ja, wat ik al zei dat was maar een klein stukje dus ik ga hem maar eens weer aan zetten en dan hopen dat de rest wat beter is. Ik wacht nog even met een cijfer.

Tarkus

Avatar

Redelijk goed vervolg op de eerdere filmen uit deze reeks.
Het scenario is zoals steeds simpel, de vertolkingen zijn niet super.
Maar de 'ongevallen' zijn wel altijd origineel.
De special effects zijn wel zeer goed, maar je merkt duidelijk dat ze bedoeld zijn om in 3D te bekijken, al zijn ze in 2D ook al erg indrukwekkend en af en toe gruwelijk.
Een film voor de liefhebbers van bloed dus...

Windblade

Avatar

Ik moet toch wel zeggen dat ik enigszins verrast was, okee het acteer werk is niet super goed. Maar ik vond hem stukken beter dan deel 4 waarin ik zwaar in teleurgesteld was en welke eigenlijks alleen maar draaide om de 3D effecten. Verder hebben ze er nog een leuke aspect toegevoegd welke niet in de andere films zat. Het einde van de film had ik ook niet zien aankomen en vond ik wel redelijk versassend.

Verder niet zo goed als de eerste 2, maar vond je die 2 leuk dan zou ik deze toch eens een kans geven.

jermainma

Avatar

Beter dan deel 1, 3 en 4
Even goed als deel 2

De film begint goed vind ik, omdat je de eerste 7 minuten de personages leert kennen, zodat je ook meer met hen meeleeft. Het ongeluk op de brug is super spannend, en ik vind het het beste begin van de reeks tot nu toe.

Toch zijn er een paar minpunten:
Wanneer agent Block word gedood door Peter, en Sam dood Peter daarna, heeft Sam agent Block's leven. Maar later gaat Sam weer door in het vliegtuigongeluk van deel 1. Zou dat betekenen dat Block ook die dag zou doodgaan?

De dood van Dennis ging veel te snel. Hij komt aanlopen, en er gebeurt een ongeluk. (Dit ongeluk is wel goed gemaakt)

De dood van Candice is wel heel ongeloofwaardig. Als je tijdens een turn oefening valt van 3 meter hoogte, breek je echt niet je nek, ruggengraat en benen :S

[b] Final Destination 5: 8/10

Acer

Avatar

Final Destination 5, vrijwel iedereen weet wel wat hij of zij mag verwachten bij een Final Destination. Ook bij deze is het niet anders, je kan er rustig voor gaan zitten en genieten van de show (oftewel in MK taal: de Fatality's) Ik vond de intro van de film opzich mooi, met het glas. De manier waarop de slachtoffers van de dood, dit keer moeten gaan is wel oké. Je hoopt altijd wel op erger, wellicht beperkt aan de creativiteit van de regisseur/schrijver. Ik heb me prima vermaakt tijdens de film. Wist wat ik moest verwachten en als bonus, heeft deze film toch werkelijk een geweldige afsluiter. (krijgt een puntje extra hiervoor) de laatste 5 minuten ongeveer, had een onverwachtte wending voor mij en kon deze werkelijk waarderen. Kortom voor de liefhebber hiervan, lekker gaan kijken en krijgt een 8/10 van me.