Tinker Tailor Soldier Spy (2011)

At the height of the Cold War, only a master spy could be trusted to expose one of their own.

Reviews (3)

Frietgezicht

Avatar

Eindelijk gezien maar had d'r meer van verwacht.
Laat ik eerst positief beginnen. De sfeer en aankleding is fantastisch. Ik heb echt het gevoel dat de film zich in die tijd afspeelt. Ook de acteer-prestaties zijn top van eigenlijk de hele cast wel met als uitschieter Oldman.

Maar het verhaal is gewoon wat te ingewikkeld. Sommigen zullen vast bang zijn toe te geven als ze een film niet compleet snappen omdat ze dan dom overkomen dus dan maar niet reageren of hoog cijfer ertegen aan gooien maar het leek alsof de film een uur langer nodig had voor het verhaal.
Er wordt continu met allerlei namen gestrooid ook van echte namen tot nicknames/code-namen die voor verwarring zorgen omdat je ook sommige namen niet kent of er geen band mee hebt.
En geen band ermee hebben is ook een flink minpunt want met geen enkel karakter wist de regisseur een band te creeeren dat het je wat kan schelen hoe het met dat karakter afloopt. Ondanks goede acteer-prestaties blijven de karakters oppervlakkig en komt alleen Cumberbatch er nog een beetje goed uit met een redelijk sympathiek personage die ook niet genoeg screentime krijgt om wat te voelen.

O.a. daardoor ontbreekt de spanning ook totaal en is het zeker geen thriller.
Toch is het verhaal wel interessant en heb ik de film afgekeken maar een 2e kijkbeurt zit er echt niet meer in,daarvoor is de film simpel gezegd gewoon te saai.

Een 5

UndercoverPanda

Avatar

Geweldig stijlvolle spionagethriller van Thomas Alfredson, met de crème de la crème van de huidige Britse acteerwereld. Wel eentje waar je continu je aandacht bij zult moeten houden en een goed oog moet hebben voor details. Voor iemand die het boek niet gelezen heeft of de miniserie nooit gezien heeft, zoals ik, is een tweede kijkbeurt wel een aanrader.

Hoe dan ook, in de uitvoering doet Tinker Tailor Soldier Spy vrijwel alles perfect, van de aankleding tot de muziek en het sublieme camerawerk van Hoyte van Hoytema. Top!

Tarkus

Avatar

Prima vertolkingen in een toch wel moeilijk te volgen verhaal van deze film.
Het onderwerp, spionage tijdens de Koude Oorlog, zal wellicht niet iedereen kunnen boeien, vooral ook omdat het realistisch wordt weergegeven en niet als een actieprent à la James Bond, het wordt getoond zoals het was dus, grauw en kil.
Puike vertolkingen dus, vooral van Gary Oldman die hiervoor een Oscarnominatie in de wacht sleepte maar helaas niet kon verzilveren.
Ik heb wel geboeid zitten kijken naar deze prent, maar denk niet dat iedereen opgetogen zal zijn over deze film. Smaken verschillen nu eenmaal.