Independence Day: Resurgence (2016)

Their Weapons. Our Fight.

Reviews (4)

Ed Crane

Avatar

Independence Day: Revelations ...eh Retaliation ...eh Resurrection ... Resurgence! Independence Day: Resurgence, dat was het ja, och natuurlijk. (2016)

Zzzzzzzzzz

Een sequel die het midden houdt tussen een saaie, zielloze herhaling van het eerste deel en een film die de hele tijd maar hint en opbouwt naar wat er in het volgende deel allemaal voor coole, nieuwe dingen voor zullen komen... waardoor je je als kijker constant bewust bent dat je eerst dit saaie deel moet uitzitten waarin dus niets wezenlijks gebeurt... Dit soort type sequel noem ik dan ook 'altijd' een Wachtkamer Sequel.

Milde Spoiler:

Nu leken de aliens (althans, de biologische pakken, niet zozeer die wezens erin) in het eerste deel toch al wel duidelijk geïnspireerd door Gigers Xenomorph uit de Alien-films, maar waarom komt dan dit tweede Independence Day deel ook nog eens aanzetten met een Queen? Nou zullen de makers gedacht hebben: we maken al een herhaling van het eerste deel, dus we moeten toch net 'een stukje meer' brengen bij de climax - een soort 'eindbaas' zeg maar - maar waarom dan met het cliché van een Queen komen aanzetten? Waarom niet op z'n minst, ik noem maar wat, iets van drie Queens (een soort drieëenheid) of zo of anders een Queen en een King of zo... goed, da's niet totaal anders, maar elk beetje variatie is beter dan gewoon helemaal hetzelfde.

BaronBrood

Avatar

De slechtste film die ik heb gezien sinds Fant4Stic.
Acteerwerk ligt op GTST-niveau, Emmerich's pogingen tot humor zijn bijna te triest voor woorden en de dialogen zijn gewoon pijnlijk slecht.
Karakters zonder enig nut voor het verhaal irriteren mateloos en de "plot"wendingen komen over als goedkope pogingen het flinterdunne verhaaltje te rekken. Emmerich heeft niet eens het fatsoen een redelijk einde te verzinnen, ik had het gevoel dat ik een proloog van twee uur had zitten kijken, waar andere films twee minuten en een voice-over voor hadden gebruikt.

Gigan72

Avatar

Tja dit deel is gewoon een zooitje en ook erg saai zit totaal geen spanning in zo als bij deel 1
De nieuwe cast was ook helemaal niets en voegde ook niets toe zo als wel meer dingen in de film.
wat de film nog een beetje leuk maak zijn Jeff Goldblum / Brent Spiner en Captain Lone Starr en de VFX zijn zeker wel goed
Maar de film komt helaas nergens in de buurt van deel 1 .....jammer

jaime91

Avatar

Ik moet mijn ei even kwijt over deze rampzalige rukfilm. De eerste ID film heb ik recent nog eens bekeken, ik vind dat de film nog steeds onwijs vermakelijk is en naar mijn mening niet eens zo erg verouderd is. Toen het nieuws naar buiten kwam dat Will Smith dan ook niet zou terugkeren was ik onwijs teleurgesteld, ik dacht dat zijn ego namelijk weer begon op te spelen maar ik begrijp nu helemaal waarom hij bedankt heeft. Misschien heeft het ook wat met Suicide Squad te maken, maar het zou mij niets verbazen dat toen hij het script kreeg hij heel hard gelachen heeft en bedankt heeft voor de rol.

Hij wordt in deze film vervangen door niet 1 maar 2 acteurs, Jessie T Usher en Liam Hemsworth. En beide komen bij lange na niet in de buurt van wat Smith deed in de eerste film. Hemsworth misschien nog wel het meeste maar dat zegt niks omdat Usher zo'n ontzettend slechte acteur is. Alles wat hij doet is ongeloofwaardig. Zijn emotie's komen totaal niet over, het is zo ontzettend fake allemaal dat het lachwekkend wordt. En Hemsworth doet ook zijn best om zijn oneliners zo badass mogelijk te brengen maar ook hij is onwijs vlak. Daarnaast heeft geen enkel personage in deze film diepgang.

Nu verwacht ik ook geen Oscarwaardig script, ik weet wat voor een film dit is maar op het eind van de film wist ik nog steeds de helft van de namen van de personages niet omdat het mij gewoon niet kon boeien. Daarnaast zit er ook wat humor in de film, en mijn hemel wat is dat tergend. Volgens mij heet het personage Floyd (de man met de bril) en ik heb zelden zo'n nutteloos tergend personage gezien. Hij is er alleen om wat zogenaamde grappige zinnen te zeggen en letterlijk geen enkele zin die hij zegt werkt. Hij is absoluut de Jar Jar Binks uit deze film.

En dat ligt denk ik niet eens aan hem. Jeff Goldblum, een fantastische acteur die ik vaak onwijs grappig vind is ook totaal niet komisch. En als zelfs Goldblum tergend in je film is, dan is dat niet best. De film vinkt letterlijk alle cliché grappen af. Er zitten 2 gay personages in deze film, hun relatie slaat helemaal nergens op en zorgt op het eind zelfs voor een tenenkrommend en tegelijk hilarisch slecht moment. Judd Hirsch keert in deze film ook weer terug en ik heb geen idee waarom. Zijn verhaallijn heeft niks met deze film te maken. Hij zit er alleen maar in omdat hij ook in de eerste film te zien was.

Het enige waar ik over te spreken ben is de CGI en actiescenes en Bill Pullman. De actie ziet er goed uit, maar dat heb ik inmiddels ook al veel vaker gezien en als het me niks kan interesseren welk personage het eind van de film haalt doet dat er ook niet zoveel toe. En Bill Pullman krijgt als enige misschien nog wel een verhaallijn waar hij wat mee kan al is ook dat zeer mager.

Ik weet niet waar Roland Emmerich mee bezig is, maar met deze film, 10,000 BC, 2012, White House Down, Godzilla levert hij zoveel troep af hij zich wat mij betreft mag scharen bij de slechtste regisseurs in Hollywood op dit moment. Vanwege de actiescenes krijgt de film een 2 van mij. Ik wil deze troep dan ook nooit meer zien, ik kijk de eerste film nog wel een keer, en de Patriot en Universal Soldier.