Unknown

Unknown (2011)

Reviews (4)

Secret1994goesFilm

Avatar

Was bang door negatieve reacties over de film.
Want het verhaal sprak me ontzettend aan,maar sommigen zeiden dan dat het plot op geen zak trok. Maar dit was helemaal niet waar naar mijn mening.
Echt supertoffe film.
Zoals m'n voorganger hier zei dat Taken meer actie was en dat Unknown zich meer richt op het mysterie v h verhaal.
Goed inééngezette film Smiley face Hoort nu bij m'n favoriete films samen met Taken 1
Acteren 2
Verhaal 2
Mystery 2
Spanning 2
Einde 2
Totaal: 10 /10

jaime91

Avatar

Idd een fantastische Actie-Thriller,die me net als Taken ook weggeblazen heeft. Waar Taken vooral ging om de actie leunt deze film wat meer op het verhaal wat ervoor zorgt dat deze iets rustiger van toon is en niet zo een harde achtbaanrit als Taken. Maar dat maakt deze film niet minder spannend,absoluut niet. De film zit vol met geniale plot twists en weet je vanaf de 1ste tot de laatste seconde te boeien. En waar Neeson in Taken de film vooral alleen moest dragen krijgt hij hier hulp van andere fenomenale acteurs zoals Bruno Ganz,Sebastiaan Koch,Frank Langella,en Diana Kruger. Een hoop geweldige namen die het allemaal natuurlijk fantastisch doen. Wat ik daaraan ook zo goed vind is dat de film zich in Berlijn afspeelt wat een ontzettend goede setting is en regisseur Jaume Collet-Serra dus voor de creme de la creme uit Duitsland gekozen heeft (Ganz en Koch) ipv nog meer grote hollywood namen te casten.

Tot slot nog even kort over het plot van deze film,wees niet bang ik ga niets verklappen. Wat een thriller vooral sterk maakt is een verrassend plot die je terwijl je de film kijkt maar niet kan raden en waarbij je compleet verrast word. En dat heeft deze film. Ik had namelijk totaal geen idee waar het heen zou gaan en werd compleet weggeblazen door het einde. En dat is misschien wel de grootste plus van deze sterke thriller.

Conclusie: Als je net als mij van Taken genoten hebt ga je hier ook vast en zeker van genieten. De film valt onder het genre actie-thriller hoewel ik het meer een thriller met af en toe een vette actiescene vind wat bij Taken weer andersom is. Geweldige cast,toffe locatie,geniaal plot kortom alles wat je zoekt in een thriller. Aanrader!

Volksplein

Avatar

Film begint leuk met veel mysterie, maar hoe meer je te weten komt des te slechter en ongeloofwaardiger de film wordt. Dat team waar de hoofdrolspeler deel van uitmaakte kwam wel heel amateuristisch over. Ter illustratie: Liz die terug gaat om de bom uit te schakelen wetende dat de timer op 5 minuten stond en wanneer het haar niet lukt om de spiegel van de muur te halen toch nog een andere manier zoeken om aan die bom te komen. Illustratie 2: Dr. Bressler vraag geen copyright of patent op dat gewas van hem wat zo belangrijk is voor de wereld waardoor iedereen er gratis toegang tot heeft, maar wat let iemand anders om er dan patent op te vragen en alsnog bakken geld mee te verdienen?

Acer

Avatar

Wilde de film niet direct gaan kijken, had namelijk hoge verwachtingen van Unknown. Toch uit nieuwsgierigheid gelijk gaan kijken. De film begint wel gelijk met raadsel voor me, namelijk waarom hij het eerste voorwerp vergeet. Komt later wel weer terug in de film. En dan nog eens het ongeluk, waardoor er een zoektocht begint: de wie, wat en waarom gebeuren. Vond dit persoonlijk net iets te lang duren, maar het kan ermee door en neemt je uiteindelijk mee naar een sensationeel einde. Liame Neeson en Diane Kruger doen het uiteraard wel prima hierin, vond het leuk dat Frank Langella ook even in de film voorbij komt. Kortom prima actie film, die van mij een acht krijgt. Of mijn hoge verwachtingen uiteindelijk zijn ingelost, dat niet direct. In vergelijking met "Taken" daar doet het net wat onder voor, verder ook het verhaal dat een beetje voor de handliggend is. Neemt allemaal niet weg, dat het zorgt voor een vermakelijke avond. Dus kijken maar !