The Great Gatsby

The Great Gatsby (2013)

Can't repeat the past? ...of course you can!

Reviews (3)

Olrik

Avatar

The Great Gatsby is de meest recente verfilming van het wereldberoemde gelijknamige boek en is dit keer geregisseerd door niemand minder dan Baz Luhrmann ( Romeo + Juliet, Moulen Rouge, Australia ).
Deze nieuwste verfilming van het boek van William De Forest is een prachtig ogende film met veel oog voor detail en won dan ook niet zonder rede de oscars voor best production design en best costume design.
Over dat deze film er mooi uitziet in geen twijfel, maar over het script en het acteerwerk heb ik toch wel mijn twijfels.
Leonardo DiCaprio is erg goed en speelt zijn rol met veel verve, maar ik had liever meer van hem gezien door de film heen, want elke keer als hij op het punt stond om iets uit te spelen werd de champagne weer opengetrokken en werd het weer een groot feest.
Toby Maguire is nooit een van mijn favoriete acteurs geweest en in deze film werd het me weer precies duidelijk waarom ik hem nooit zo hoog heb zitten, ten eerste had zijn personage niks memorabels en kwam hij over als een simpele ziel die niks te zoeken had in de film en ten tweede had hij door de gehele film heen de meest schaapachtige blik op zijn gezicht die je je maar kan voorstellen vol verwondering en verbazing wat er allemaal om hem heen aan de gang was.
Het script was vaak rommelig en onduidelijk en sommige verhaallijnen die er in het begin werden ingegooid kwamen niet eens terug en leken geen enkele betekenis te hebben.
The Great Gatsby is een erg mooi ogende film met een goede Leonardo DiCaprio, maar voor de rest heb ik niet bepaald veel positiefs over deze prent te zeggen.

5.5 / 10

Tarkus

Avatar

Zeer mooi gemaakte film, met uitstekende special effects die ervoor zorgen dat het New York van de jaren 20 prima wordt weer gegeven.
Ook over de vertolkingen ben ik wel tevreden, van de ganse cast.
Leonardo DiCaprio is weer in perfecte doen, ook Tobey Maguire is dat alleen spijtig toch dat hij niet van dat jongensachtige af raakt, en ik zie nog steeds Spider Man als ik hem op het scherm zie.
Redelijke score dus deze film en dat is louter en alleen te danken aan het verhaal, dat ik vele boeiender had verwacht, er zitten nogal wat saaie momenten in de prent.
Maar voor de mooie beelden moet U het zeker niet laten, die zijn perfect !!

Secret1994goesFilm

Avatar

Echt genoten van deze film!
En het is zeker een bezoekje waard aan de bioscoop in 3D!
Er wordt zo mooi gebruik gemaakt van landschappen met bevoorbeeld dwarrelende vlokjes voor je ogen terwijl er heel ver een klein groen lichtje uit en aan knippert.

ROllen zijn uitstekend in elkaar gestoken. Di Caprio die de mysterieuze Gatsby speelt en uiteindelijk uiteen plooit als de mens die hij is. Eerst heeft niemand hem nog nooit gezien... en dan plots kennen ze hem allemaal
Het meisje, DUlligan, dat Daisy speelt, is echt het mysterieuze meisje waar je zo verliefd op wordt.
Allen waren ze zeer sterk in hun rol, zoals Tobey.
En de muziek was om van weg te smelten.
Zeer goed film met sterke DiCaprio,Old Spot