Jack the Giant Slayer (2013)

Prepare for a giant adventure

Reviews (3)

ThinkTwoTimes

Avatar

Leuke film! Jammer van de goedkope visuele-effecten. Ik heb me met deze film prima vermaakt. Een leuke avonturen film. Eindelijk eens een goede verfilming van sprookje. Waar bij de andere sprookjes verfilmingen vooral de beelden en visuele-effecten goed zaten is het hier juist andersom. De beelden geven je nergens een 'wow' gevoel maar het verhaal is wel entertainend en spannend. Al in de proloog merk je dat het niet goed gaat komen met de effecten. Dit leek gewoon op een animatie filmpje uit een goedkope game. Jammer want een goed verhaal en de cast was er al, maar duidelijk geen groot budget.Toch denk ik dat er mensen zijn die zich daar niet aan zullen storen en samen met de hele familie naar dit avontuur zullen kijken met een wijde glimlach op hun gezicht...

7/10

Deze film presteert redelijk goed in 3D (op sommige momenten)

Tarkus

Avatar

De film is duidelijk een 3D product, maar in tegenstelling tot vorige films die ik al heb gezien die voor 3D waren gemaakt zijn de beelden in 2D ook prachtig. De 3D effecten zijn niet storend, je ziet wel wanneer er echt gebruik van is gemaakt.
Trouwens de beelden zijn echt overweldigend mooi, en er is blijkbaar ook een budget over gebleven voor een redelijk scenario.
De cast is ook goed, en Ian McShane lijkt nu toch echt wel goed bezig met een tweede carrière, na het Deadwood-succes. Terwijl de man in het begin van zijn carrière enkel opdraafde in minuscule bijrollen of flops van formaat.
Ik ben dus best tevreden over deze fantasy-prent. In alle opzichten.

Glennekeeeee

Avatar

Met lage verwachtingen deze film eens aangeschaft en ik moet zeggen: hij heeft me positief verrast. Schitterende beelden, goede effecten (toen ik de posters zag had ik echt mijn twijfels) en solide acteerprestaties zorgen voor een goede blockbuster. Nu ik hem bekeken heb vind ik het langs een kant ook spijtig dat hij zo geflopt is.
Het einde is spectaculair maar had misschien nog een tikkeltje epischer gemogen. Uiteraard zit het verhaal vol met wat clichés en je ziet wel enkele dingen aankomen maar langs de andere kant proberen ze daarnaast toch nog wat te verrassen in het verhaal.

Een prima blockbuster, voor mij een beetje onderschat door de critici.

7/10