Rock of Ages (2012)

Nothin' but a good time

Reviews (4)

Olrik

Avatar

Rock of zagen heeft onwijs veel topacteurs als Tom Cruise, Alec Baldwin, Bryan Cranston en Catherina Zeta-Jones, maar ondanks deze grote namen is de inhoud bijzonder leeg. De nummers die erin zitten zijn zeker niet slecht, maar hoe ze erin zijn verwerkt is het grote probleem. De zang en dans scènes zijn het grote probleem. Deze scènes zijn behoorlijk saai en slecht gechoriografeerd. Zoals ik al zei zijn de nummers uitstekend, maar de film leunt er veel te veel op. Het verhaal is gewoon te langdradig en bevat te weinig inhoud en er zitten behoorlijk veel clichès in die je al van mijlen ver aan ziet komen. Teleurstellende film.

4.0 / 10

Glennekeeeee

Avatar

Best leuke en licht aparte musical die het vooral moet hebben van de nostalgische muziek en de acteurs die er duidelijk veel plezier in gehad hebben.

Het leuke aan ROA is dat we minder het cheesy grease en hairspray gedoe op ons bord krijgen maar gewoon rock, ook al is deze soms duidelijk wat opgepimpt naar een jonger publiek. Tom Cruise is geweldig in deze rol en z'n personage, zijn akte is dan ook het beste van de film. hij krijgt een zekere diepgang in z'n personage en benut dat ten volle. ook Brand en Baldwin waren best hilarisch als licht homoseksuele buddy's en ook Zeta Jones was weer een lust om naar te kijken al vond ik haar wel minder acteren. De muziek is heerlijk, vooral in het eerste deel is het echt nog rock die de bovenhand, naar het einde toe veranderd het ietsje meer maar op zich is het allesbehalve slecht.
Het einde is voorspelbaar maar toch nogal licht eigenzinnig en apart door alle rare personages. en ook al is er waarschijnlijk aan gesleuteld, ik vond cruise best een gave zangstem hebben. (en dat blonde nieuwkomertje mocht er ook wel wezen :D )

7/10

Banned

Avatar

Misschien allemaal heel nostalgisch voor de fans van rock nummers maar ik zag een film die potentie had om een leuke film zijn maar dat verre van was. De liedjes dienen als kapstok om het nergens overgaande verhaal aan op te hangen. Mocht dit andersom geweest zijn was dit een aangename musical. Eén ding bewijst de film wel en dat is dat de nummers die gekozen zijn nog steeds hun effect hebben. Jammer dat ze worden geëerd in een film als deze. 4/10

killer2120

Avatar

Prachtige film. echt als je van rock houd moet je hem echt zien.
tom cruise als stacee jaxx speelt een erg goede rol. Het komt echt over als of hij die problemen echt heeft. de nummers in de film zijn natuurlijk aangepast. en ze zjn gezongen door de acteurs. de nummers zijn erg bekend zoals bon jovi met dead or alive. starhip met we build this city on rock and roll. de verhaallijn zij geen tien van mij krijgen. het is soms een beetje vreemd. de plus punten zijn daarom ook goede acteurs, mooie nummers, types rock and roll. minpunten geluid loopt heel erg uit een speel het met vlc natuurlijk staat me geluid afgesteld. maar soms kan je hem amper horen en dan hoor je hem zo goed dat je bijna tegen de muur ligt.

ik zou toch zeggen kijken het is de tijd waard ook al is het van oorsprong een musical het is een top film.