Hitchcock

Hitchcock (2012)

Behind every Psycho is a great woman.

Reviews (3)

MovieMazzter

Avatar

Nog niet zo lang geleden heb ik Psycho weer bekeken en dat maakt deze film extra interessant om te zien. Uiteraard was Psycho 1 van zijn meesterwerken. De film Hitchcock levert toch wat gemengde gevoelens op. Ik ken de Master of Suspense van zijn films, niet van zijn prive leven en persoonlijke uitdagingen en die behoefte heb ik ook nooit gevoeld. Aan de andere kant als we deze verfilming als een waarheidsgetrouwe weergave mogen beschouwen biedt het wel een kijkje in de keuken hoe dit meesterwerk tot stand is gekomen en onder welke omstandigheden. Anthony Hopkins en Helen Mirren leveren topwerk af en Scarlett Johansson is altijd een plezier om te zien. Wellicht komt er t.z.t. nog een echte, complete biografie over Alfred Hitchcock zijn werk en zijn leven. Deze film heeft toch zo zijn beperkingen en ik denk niet dat veel mensen op de prive-problemen die hij en zijn vrouw hadden tijdens het maken van deze film zitten te wachten. Samengevat, leuk om in combinatie met Psycho te zien maar geen topper ondanks puik werk van de cast. 6/10

johnwayne

Avatar

Hitchcock was na het succes van 'North by Northwest' snel op zoek naar een ander intersant project. Hij vond 'Psycho', maar werd genoodzaakt de film zelf te financieren. Gek genoeg legt de film de nadruk op de huwelijksperikelen tussen Hitch en zijn vrouw en poogt de film een halfslachtige psychoanalyse te zijn van de meester zelf. Weliswaar komen we iets te weten over de moeizame totstandkoming van Psycho, maar het beter gekund. Bovendien kun je je afvragen of een uitgebreidere biografie misschien niet nog interessanter was geweest. Hoewel deze film niet slecht is en zeker het acteerwerk van Hopkins en Mirren zeer goed is, blijft het geheel te oppervlakkig om echt te kunnen beklijven.

Olrik

Avatar

Hitchcock is een zeer geslaagde film en Anthony Hopkins heeft prima werk geleverd als het vertolken van The Master of Suspence Alfred Hitchcock!
Misschien hadden ze op de problemen met het maken van Psycho en de liefdesptoblemen meer verhaal kunnen verwerken in de film, want de film had beslist beter kunnen zijn.
Geen fantastische film, maar ik heb ervan genoten en het was leuk een van mijn favoriete regisseurs te zien worden gespeeld door een van mijn favoriete acteurs.

7,0 / 10