Stoker

Stoker (2013)

Do not disturb the family

Reviews (4)

Olrik

Avatar

Stoker is een zeer bizarre film met een erg apparte vertelstructuur en onvoorspelbare personages met de meest rare eigenschappen, maar maken deze aspecten het hele gegeven van deze door de critici geprezen film ook daadwerkelijk?
Stoker is zo'n typische film waar je van houd of gewoon simpel niet van houd, maar hoewel ik dit nu zo mooi zit te verantwoorden heb ik gemengde gevoelens over deze film.
De acteerprestaties van Nicole Kidman, Mia Wasikowska en Matthey Goode zijn uitstekend en ik heb er niet echt iets op aan te merken en het camerawerk is uitmuntend en zeer scherp, maar het verhaal wist me op somige momenten niet geheel vast te houden en af en toe raakte ik de draad van het verhaal totaal bijster.
Stoker is een film die zeker niet bij iedereen in de smaak zal vallen en hoewel de film mezelf ook niet geheel heeft kunnen weten te overtuigen is het een film die ik je zeker aanraad om te zien en er vervolgens je eigen mening over te geven.

7.0 / 10

Tarkus

Avatar

Nicole Kidman, destijds ontdekt in het prachtige 'Bangkok Hilton', heeft me altijd wel kunnen bekoren, maar ze is tegenwoordig geen garantie meer op een uitstekende film.
Ook dit is weer zo'n film, bizar verhaal, maar helaas ook een saai verhaal.
Het is deze keer ook niet Kidman die me kon boeien, maar hoofdactrice Mia Wasikowska die er met haar goede vertolking voor heeft gezorgd dat ik de film heb uitgekeken.
Maar haar acteerwerk is niet genoeg om er alsnog een goede film van te maken.
Voor mij dus een onvoldoende.

ThinkTwoTimes

Avatar

Mia Wasikowska bewijst dat ze heel veel in haar mars heeft met deze film. Briljant hoe ze India vertolkt. De andere acteurs deden zeker niet onder maar Wasikowska zal je het meeste bijblijven.

Ook leuk dat Nicole Kidman eens in wat ander soort films begint te spelen de afgelopen jaren. De beelden van deze film zijn prachtig. Mijn favoriete scene is die waar India met haar oom piano speelt.

En dan nog dit : Sometimes you need to do something bad to stop you from doing something worse. Kippenvel!

10/10

Banned

Avatar

Wat een topfilm! De bevreemde sfeer grijpt je al snel bij je nekvel en laat je niet meer los. Prachtig gefilmd en gemonteerd, nog maar te zwijgen over de beklemmende soundtrack en geluidsmontage die de film ondersteund. De wereld waarin onze personages leven voelt aan als een tikkende tijdbom die elk moment kan ontploffen en dat doet ze ook op een sinistere manier. Voorlopig 1 van de beste films die ik dit jaar zag! Spanning op een manier zoals Stoker ze ons voorschotelt zie je niet vaak. 9/10