Attack the Block

Attack the Block (2011)

Inner City vs. Outer Space

Het uitgangspunt van deze sci-fi komedie is erg leuk gevonden, maar het lukt debuterend regisseur Joe Cornish niet altijd de film in balans te houden.
play

6,9 details

  • 88 Min
  • Actie
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Verenigd Koninkrijk
  • Frankrijk
88 Min Verenigd Koninkrijk

Attack the Block moet een bijzondere film worden. Op een normale nacht in de ‘projects’ van Londen vallen tieners Moses, Pest, Dennis, Jerome en Biggz een zuster lastig. Plotseling komt er een brandend object uit de lucht vallen. Als ze op onderzoek uitgaan, blijkt dat het brandend object een ruimteschip was met een buitenaards wezen erin. Al snel blijkt dat dit niet het enige ruimteschip was, en worden de projects aangevallen door buitenaardse wezens en zijn de jongens de enigen die de dreiging tegemoet zien. De film wordt goed ontvangen: op RottenTomatoes heeft de film een percentage van 89%. IGN gaf de film vier sterren: The result is a film that cleverly combines genres to create an utterly unique and wholly entertaining cinematic experience. It also announces the arrival of a heavyweight talent in the shape of Joe Cornish, and his sharp script and assured direction make Attack the Block a blast from start-to-finish.

Regie
Joe Cornish
Cast
Maggie McCarthy, Flaminia Cinque, Nick Frost, Chris Wilson, Jodie Whittaker, Joey Ansah, Adam Leese, Jumayn Hunter, Luke Treadaway, Lee Nicholas Harris, Terry Notary, John Boyega, Alex Esmail, Paige Meade, Franz Drameh, Danielle Vitalis, Natasha Jonas, Sammy Williams, Leeon Jones, Simon Howard, Gina Antwi, Michael Ajao.
Budget
$ 14.350.531
Opbrengst
$ 3.964.682
Release
12.05.2011
Release NL
21.07.2011
Release DVD
22.11.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Joe Cornish| Cast: John Boyega (Moses), Jodie Whitaker (Sam), Nick Frost (Ron) e.a.| Speelduur: 88 minuten | Jaar: 2011

Met het uitgangspunt van Attack the Block is helemaal niets mis. Vijf hangjongeren in een buitenwijk van Londen die op een alien stuiten en vervolgens zelfs moeten zien af te rekenen met een invasie van buitenaardse wezens; dat is iets wat je niet elke dag tegenkomt in de bioscoop. Dat de film desondanks toch niet helemaal geslaagd is, heeft wellicht te maken met de jeugdige overmoed van debuterend regisseur Joe Cornish.

Het grootste (en in feite ook enige) probleem van Attack the Block ligt in de openingsscène. De film begint namelijk met een overval van de vijf hangjongeren op een onschuldige jonge vrouw. De jongens laten deze Sam ontredderd achter en gaan vervolgens verder met hun nachtelijke wandeling, waarbij ze dan uiteindelijk op het eerste buitenaardse wezen stuiten.

videotrailers & clips

alle artikelen (8)

Attack the Block Nieuwsberichten