Hyde Park on Hudson

Hyde Park on Hudson (2012)

The President. The First Lady. The King. The Queen. The Mother. The Mistress...One weekend would unite two great nations...After cocktails of course.

4,6 details

  • 94 Min
  • Biografie
  • Komedie
  • Drama
  • Historisch
  • Verenigd Koninkrijk
94 Min Verenigd Koninkrijk

Het verhaal gaat over een bizar moment in het leven van Franklin Delano Roosevelt (Bill Murray), de 32e president van de Verenigde Staten, en werpt een licht op diens affaire met zijn verre nicht en vertrouwelinge Daisy (Laura Linney). Dit alles speelt zich af in 1939, tijdens een weekend waarin de Britse koninklijke familie op visite komt in zijn buitenverblijf te New York.

Regie
Roger Michell
Cast
Bill Murray, Laura Linney, Eleanor Bron, Elizabeth Wilson, Olivia Williams, Samuel West, Martin McDougall, Olivia Colman, Nancy Baldwin, Andrew Havill, Elizabeth Marvel, Eben Young, Tim Beckmann, Guy Paul, Samantha Dakin.
Release
07.12.2012
Release NL
10.01.2013
Release DVD
03.09.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Roger Michell | Cast: Laura Linney (Daisy Suckley), Bill Murray (Franklin D. Roosevelt), Samuel West (Albert), Olivia Colman (Elizabeth), Elizabeth Wilson (Eleanor Roosevelt), Elizabeth Marvel (Missy), e.a. | Speelduur: 94 minuten | Jaar: 2012

In de vroege zomer van 1991 overleed Margaret Suckley, ook wel bekend als Daisy, die net niet de honderd haalde. Ze was in de zesde graad familie van Franklin Delano Roosevelt. Tussen de Amerikaanse president en zijn verre nicht was echter niet alleen slechts een familieband. Roosevelt had een zwak voor vrouwelijk schoon en legde het aan met diverse dames, onder wie Daisy. Vrouw Eleanor keek ondertussen de andere kant op; ze wist immers hoe haar man was. In de crisisjaren voor de Tweede Oorlog wordt Daisy ontboden in Roosevelts buitenverblijf Hyde Park on Hudson. Ze blijft plakken in de dependance van het Witte Huis en maakt de komst van het Britse koningsechtpaar mee. De stotterende Albert en zijn vrouw Elizabeth hebben de hulp van de Amerikanen nodig in hun strijd tegen Hitler.

De politieke top, die niet bepaald vrij van strubbelingen en onhandigheden is, wordt bezien vanuit het gezichtspunt van Roosevelts maîtresse in het thematische allegaartje Hyde Park on Hudson. Niet alleen heeft Notting Hill-regisseur Roger Michell niet kunnen kiezen of hij nu een komedie of een drama wilde maken, zijn focus op het verhaal is al net zo tweeledig. De eerste helft van zijn historische portret draait vrijwel geheel om de complexe affaire die Daisy en de president beginnen. Als de Britten eenmaal zijn gearriveerd, verdwijnt de romance grotendeels naar de achtergrond om plaats te maken voor diplomatiek gekeuvel.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

Hyde Park on Hudson Nieuwsberichten