The Last Stand (2013)

Retirarse es para los cobardes (Retiring is for the cowards)

Reviews (3)

Glennekeeeee

Avatar

Een matige ouderwetse actiefilm met een te voorspelbaar verhaal, al kan je hier amper van een verhaal spreken. Ok dat is niet noodzakelijk in deze films maar dit verhaal is nog kleiner dan een notitiebladje... Leuk om Arnold wel nog eens terug te zien. De schietscènes zijn er wel en het eindgevecht is leuk als apotheose om Arnold nog eens echt te zien vechten. Spanning zit er nooit niet in, mede ook door de slechte muziek die eronder zit die negatief werkt op de actiescènes. Met de nevenpersonages hebben ze weinig gedaan... Ze komen te weinig aan bod en het had het toch leuker gemaakt als het niet enkel om Arnie zou gedraaid hebben want de tijden dat die mannen de hele film naar hun moesten trekken is toch wel een beetje voorbij (of toch al minder als vroeger).
De film begint eigenlijk goed met drie afzonderlijke verhalen waarvan je weet dat ze wel in elkaar zullen vloeien en het is dan ook zonde dat ze zich er zo snel vanaf hebben gemaakt om die in elkaar te laten vloeien.

een 5,5

jaime91

Avatar

Als je ziet hoe bloederig die film af en toe is is het toch wel te zien dat Jee-Woon Kim hem geregisseerd heeft. Ik had hier vooraf ook veel kritiek op. Arnie was te oud, Arnie kan het niet meer etc en ik moet die woorden toch een beetje terugnemen. Volgens mij had hij toch best goed getraind voor deze film, maar helaas deed hij vooral schietscenes en zit de film daar ook vol mee. Ik vroeg me vooral af of hij nog zo kan knokken zoals Sly dat nu nog doet en eerlijk gezegd ben ik daar nog steeds niet echt over uit. Op het eind zat wel een heerlijke bloederige vechtscene en zag ik eindelijk de good old Arnold die ik jaren gemist heb. Omdat dat gevecht vrij bloederig was deed het me ook denken aan I Saw The Devil,maar toch zag je wel dat Arnold het wat moeilijker heeft nu hij wat ouder is. Maar toch respect. Alleen bij Sly gaat het toch net wat vloeiender. Arnold zijn acteerskills waren ook wat minder dan ik gewend ben.

Ook om de humor lag ik niet echt in een deuk en waarom Forest Whitaker hierin zit is een raadsel. Die rol had iedereen kunnen spelen. Maar laat ik nu naar het positieve gaan, de (schiet)actie is best bloederig en tof in beeld gebracht en de film heeft een prima tempo en zit vol met die klassieke oneliners die je in een film met Arnie verwacht. En hoewel het door Arnie's leeftijd misschien allemaal niet meer zo soepel gaat als voorheen, is het wel tof om hem van een kwetsbare kant te zien. Hij moet namelijk best wat klappen incasseren. Het is een aardige good old actionflick die me niet heeft verveeld.

Ik heb me hier beter mee vermaakt dan ik gedacht had, maar ik heb betere films gezien van Jee-Woon Kim. Hij kan ermee door.

Frietgezicht

Avatar

Leuk filmpje maar meer dan een 6 kan ik niet geven. Het is allemaal voorspelbaar,boeiende kills of twist hoef je niet te verwachten en de badguys zijn best simpel af te maken.
Vooral leuk om Arnie weer eens te zien maar het slaat allemaal nergens op. En waarom wil Whitaker zo'n rol spelen?
Ook beetje jammer dat je al weet hoe Stormare z'n karakter doodgaat door de trailer.

Van de maker van 'I Saw the Devil' mag je meer verwachten,had die weinig te vertellen in Amerika?