Nova Zembla

Nova Zembla (2011)

Reviews (4)

Glennekeeeee

Avatar

Kort gezegd noem ik NZ Nederlandse cinema in Hollywoodstijl. Schitterende decors, kostumering en visueel is het echt een pracht om naar te zien. Uiteraard zijn er enkele minpunten zoals het verhaal, dat vaak iets te traag vooruitgaat maar vaak net niet traag genoeg om even in slaap te vallen. De acteerprestaties zijn geen top maar ik zou ze niet ondermaats noemen. Zeker in de winterscènes doen ze het uitstekend en leef je toch wel mee. Spijtig vind ik het einde, dat maar rap rap is afgewerkt en eigenlijk niet de apotheose bied die je zou verwachten al begrijp ik dat het zwaartepunt van het verhaal in deze 'reconstructie' in het midden van de film ligt.

Alleen al voor de ambitie van dit project verdient de film respect. Dit is grootschaliger aangepakt dan vele Benelux-films en het is zeker geen weggegooid geld voor onze filmindustrie in de kijker te zetten. Toch zou een grootschaliger (amerikaans) budget beter gewerkt hebben zodat ze meer balans zouden kunnen vinden tussen actie, drama en schitterende shots.

7/10

Bilbo

Avatar

De film was zeer vermakelijk, maar niet overtuigend. Op sommige punten kon het acteerwerk beter en het scenario kon nog wel wat beter opgemaakt worden. Ook het einde was zeer slecht, en dan bedoel ik niet het stukje van dat de overlevenden weer terugkomen, wat best goed was, maar het stukje daarna, waar in beeld staat: 'Over het verdere leven van Gerrit de Veer is niks bekend.' Dat schijnt dus te betekenen dat hij een kind heeft. Heel jammer, want de kou overtuigde wel, vooral omdat deze kou echt was. Muziek was niet verkeerd. Helaas werd de film nooit echt episch, wat met een beter scenario en soms wat sterker acteerwerk had kunnen lukken.

jaime91

Avatar

Aardige film die mij helaas niet zo heeft weten te pakken als ik gehoopt had. De acteurs doen het goed en zelfs Doutzen Kroes bewijst dat ze kan acteren alleen mist de film de wauw factor die een heldenepos als dit wel moet hebben. Er gebeurd namelijk zodra ze stranden op Nova Zembla te weinig,zo is er alleen de vreselijke kou en af en toe de dreiging van ijsberen maar dit is op de een of andere manier niet spannend genoeg want ik zat niet op het puntje van mijn stoel.
Maar ondanks dat deze film niet nagelbijtend spannend was heb ik me niet verveeld. Ik denk dat dit kwam door de goede acteerprestaties en de ongeloofelijk mooie beelden die je voorgeschoteld krijgt.Zo zijn Ijsland en Canada echt prachtige locaties om te filmen. Verder een leuke film voor op een regenachtige dag waar ik iets meer van verwacht had.

Katniss

Avatar

Een mooi geschoten onderhoudende film! Ik had voorheen nog geen film in 3D gezien, dit was mijn eerste ervaring en ik moet eerlijk bekennen dat ik meer had verwacht van het 3D effect. Ik heb min of meer het gevoel dat het voor deze film niet speciaal toegevoegde waarde heeft. Wel maakt het de beleving "echter" omdat er nu meer verdieping in het beeld zit.

Over de film zelf: Het is een echte mannenfilm en ik ben toevallig een vrouw... Toch heb ik genoten van het verhaal en de acteurs en de mooie beelden wisten mij in het verhaal te trekken. Ik wist voorheen weinig van het Nova Zembla verhaal en ik vond het toch interessant om er iets van te zien. Wel zaten er wat foutjes in de film. Zoals bijvoorbeeld Doutzen Kroes met een coupe de soleil kapsel... En ik wil er nog aan toevoegen dat ik de rol van Doutzen Kroes ook niet echt toegevoegde waarde vond hebben. Ze was er voor mijn gevoel alleen puur voor de "mooi" erbij.