Reviews (3)

Tarkus

Avatar

Dit is voor mij een tegenvaller van formaat.
Ik had met zulk een cast veel meer van deze prent verwacht.
Een misdaadfilm is het, maar zeer zeker geen thriller, daarvoor is ie veel te saai en té langdradig.
"Briljant! Beste misdaadfilm ven het jaar" staat er op de hoes... daar klopt dus niets van.. voor mij een van de slechtste filmen die ik ooit heb gezien met zowel Brad Pitt als Ray Liotta en James Gandolfini.
Kortom: miskleun !!

Banned

Avatar

Wie na de trailer Killing Them Softly denkt een knallende actiefilm te verwachten komt bedrogen uit. Nu ik verwachte eigenlijk juist het tegenover gestelde en heb dan ook genoten.
De eerste beelden en de fronsende montage in de eerste minuten van de film zetten meteen de toon voor een anderhalf uur lang puike acteerprestaties in een setting die Amerika nu niet bepaald eer aandoet. Of toont de film nu juist wel degelijk hét fameuze Amerika ?

Nuja ik ben geen Amerikaan dus ik lig er al zeker niet wakker van hoe Andrew Dominik z'n onderwerp en thema's belicht. Ik zag vooral dat hij dit zeer goed heeft verweven in z'n script via de dialogen en de aanwezige toespraken op tv en radio.
Greig Fraser maakte nog het meeste indruk met z'n prachtige cinematografie. Elk shot is mooi belicht, goed gekadreerd en telkens wordt er voor de juiste camerahoeken- en bewegingen gekozen. Greig Fraser mag dan geen belletje doen rinkelen, z'n werk voor Let Me In, Snowwhite and the Huntsman en laatst nog Zero Dark Thirty zullen wel goeie herinneringen naar boven brengen. En dan heb ik het nog niet gehad over de puike geluidsmontage!

Velen vond de film nergens over gaan, te lange praat scènes bevatten, enz. Tjah... je moet er voor zijn maar ik vond het nergens storend of gaan vervelen. En wat hou ik toch van films die met een one-liner eindigen en daarna abrupt het beeld wegcutten. : "Don't make me laugh. I'm living in America. And in America, you're on your own. America is not a country. It's just a business. Now pay me." ... Een coole wind viel daarna over me heen waarna ik spontaan zei. Hell yeah! 8/10

Frietgezicht

Avatar

Aparte film. Eigenlijk verveelde ik me geen seconde en keek de film heerlijk weg maar blijf ik toch met een onbevredigend gevoel achter. Alsof ik anderhalf uur een lekkere chick lig aan te prakken en ze op het laatst zegt een vent te zijn.

Personages, aankleding, dialogen,allemaal niks op aan te merken. Verhaaltje is op zich best simpel maar aardig uitgewerkt alleen had ik toch op wat twists/wendingen gerekend.
Het gaat allemaal wel erg volgens het boekje zonder dat er ook maar iets gebeurd wat je niet verwacht.
De film duurt ook echt kort en hadden ze niet wat dingen erbij kunnen verzinnen(zoals hoe een bepaald karakter wordt opgepakt wat uit beeld gebeurd,had leuke scene kunnen zijn)

Het hele moraaltje boeit me weinig en bleef toch na me geen seconde verveeld te hebben achter met een 'was dit het al-gevoel'
Had ook wat meer een maffia-film verwacht maar dat gevoel had ik nooit,keek toch vooral naar wat domme criminelen op Pitt na die weer een hitman was.
Wel opvallend dat er maar 1 vrouw met tekst in zat en dat was een hoertje die maar 4 zinnen had ofzo waarvan 2 'fuck you' waren.

Uiteindelijk niet meer dan een aardig tussendoortje.