Evil Dead

Evil Dead (2013)

The most terrifying film you will ever experience.

Reviews (3)

Mr. Hulot

Avatar

Jonge mensen gaan naar afgelegen hutje in het bos en het slachten kan beginnen. Dat was ten tijde van Friday the 13th al een beetje afgezaagd (letterlijk en figuurlijk) maar als je dat in 2013 nog eens dunnetjes over wilt doen moet je op zijn minst met een goede toegevoegde vondst à la Cabin in the Woods komen en dat doet deze film niet.
De enige vondst in de film is de verslaving van de hoofdpersoon, maar die wordt niet optimaal benut. In plaats daarvan krijgen we een enorme reeks smerige, weerzinwekkende en gruwelijke scènes te zien die stuk voor stuk aan andere horrorfilms doen denken, maar die zonder rustmomenten, schrikeffecten of angstige dreiging aan elkaar geplakt zijn. Hierdoor slaat de gewenning snel toe, ook bij de hoofdrolspelers, die de razendsnel grondig uit de hand lopende situatie vrij normaal lijken te vinden, en weliswaar voortdurend roepen dat ze weg willen, maar totaal geen aanstalten maken om te vertrekken terwijl er gewoon een auto voor de deur staat.
Dit maakt het mogelijk om het sloopwerk vrij onbewogen en onaangedaan te bekijken, met hooguit een zuur gezicht bij de allerergste amputaties. De Penderecki-violen en Exorcist-stemmetjes, die te pas en te pas opduiken, maken het ook niet enger.
Is er dan niets te genieten? Jawel hoor: hoewel hoogst onorigineel is de film goed uitgevoerd en ziet hij er goed uit. Als je over alle open horrordeuren en het matige acteerwerk heenstapt, kun je er best een portie bloedworst bij wegeten...

Tarkus

Avatar

Hehe.. Gezellig filmpje is dit. :p
Het heeft bijna alles wat een goede horrorfilm moet hebben.
Lugubere scènes, liters bloed, prachtige special effects en een zeer goede make-up.
Alleen het scenario is voor verbetering vatbaar, maar ik ga er niet om malen, ik heb pret beleefd aan deze prent...
Schrikeffecten waren er niet echt veel, maar wellicht heeft dat ook te maken omdat je weer waaraan je je kan verwachten.
Kortom: leuk, en heel bloederig !!

jaime91

Avatar

Ik heb de eerdere versies van Sam Raimi waarop deze remake gebaseerd is (nog) niet gezien dus ik kan geen vergelijking met de oudere versies maken, maar het gevoel wat ik bij deze remake heb is oké maar kon beter. Het grootste probleem wat ik ermee heb, is dat ik de personages nogal slecht geschreven vind wat meestal zo is met horror remake's. Het enigste wat je van de personages weet, is dat 1 meisje naar een afgelegen huisje in het bos gaat om af te kicken van haar drugsverslaving haar broer en een aantal vrienden gaan mee om haar daarbij te helpen. Je krijgt genoeg info over het meisje met die drugsverslaving, ik verwacht namelijk geen uur lange intro ofzo, dat zij een drugsverslaving heeft waarvoor ze gaat afkicken vind ik voldoende. Maar over haar vrienden weet je niets en over haar broer weet je ook niet bijster veel. Iets meer info, en iets beter geschreven personages had deze film geen kwaad gedaan. Ik ben van sommige personages zelfs alweer de naam kwijt, dus dat zegt ook wel wat. Ook zitten er hier en daar wat momenten in dat je je gaat irriteren omdat sommige personages van die cliché domme beslissingen nemen.

En nu over naar het positieve. Ik vind het onwijs tof dat de film vrijwel geen gebruik maakt van (slechte) CGI zoals je dat wel vaker ziet tegenwoordig in horrorfilms. Evil Dead is lekker oldschool en maakt gebruik van indrukwekkende make-up wat ik zeer kan waarderen. Er wordt wel wat CGI gebruikt en dat ziet er niet eens zo slecht uit, maar uiteindelijk valt dat reuze mee. Ook deden alle acteurs het op zich wel prima met het materiaal wat ze krijgen. En de film is ook zeer gory en ontzettend bloederig. Alles wordt heel heavy in beeld vertoond, alleen is het geen martelporno alla Saw ondanks het vele bloed. Ik vind dat deze film dat toch beter doet. En het laatste pluspunt heb ik eigenlijk al benoemt, en dat is dat er een reden is dat de personages naar deze afgelegen plek gaan, namelijk dat afkicken. En dat de schrijvers niet alweer voor dat cliché vakantietripje met dronken tieners gekozen hebben.

Kortom een aardige remake. Jammer van die lege inhoudsloze personages, en die cliché momenten. De film is verder niet heel origineel ofzo, dus verwacht ook niet iets heel nieuws maar als je zin hebt in een lekkere gory horrorflick dan is ie best het kijken waard.